שר הכלכלה אריה דרעי אמר הבוקר (ג’) כי השמועות כי בכוונתו להתחמק מקבלת החלטה בנושא הגז, אינן נכונות והוא עוסק בסוגיה זו מאז כניסתו לתפקיד ולא נמנע עד כה מהתעסקות בה בשום שלב. השר הוסיף כי לממלא מקום הממונה על ההגבלים ישנן סמכויות מלאות, ואין בכוונתו להתערב בשיקוליו המקצועיים.

 

שר הכלכלה הציג הבוקר בוועדת הכספים את תוכנית העבודה של משרד הכלכלה לשנים 2015-2016 וציין כי הסוגיה המרכזית בה יעסוק היא קידומה של הפריפריה וסיוע לתעשייה הישראלית.

 

"כעומק הפריפריה - עומק המענק – זה השינוי שצריך לבצע בחוק עידוד השקעות הון ואני בוחן את ההתאמה החשובה הזו בימים אלו כך שגם הטבות מס וגם מענקים יינתנו לתעשייה ולמפעלים ביישובי הפריפריה, בהתאם למיקומם בה".

 

השר הוסיף כי משרדו מכין בימים אלו תוכנית לסיוע לתעשייה הישראלית וליצואנים, בשיתוף משרד האוצר והיא תובא לממשלה כבר בתקופה הקרובה, בכדי לתת מענה לירידה בהיקפי היצוא ובפעילות התעשייה בשנים האחרונות.

 

השר הכלכלה סקר גם את תחום התעסוקה והודיע כי משרדו ישקיע מאמץ מיוחד בשנתיים הקרובות בשילוב נשים ערביות וגברים חרדים בשוק העבודה ויעמיד את כל כלי הסיוע של המשרד לטובת השקעה במגזרים אלו והפיכתם לחלק חשוב ומהותי מהכלכלה הישראלית והחברה הישראלית.

 

בנושא אחר, אמר דרעי כי פרויקט הרכבת הקלה בתל אביב הינו "פיגוע כלכלי" עבור העסקים הקטנים והבינוניים, וטען כי "אף אחד לא נתן לכך את הדעת".

 

השר ציין כי "אף גורם שהיה מעורב בנושא לא הכין תוכנית שהתייחסה לעסקים הקטנים והבינוניים, אף אחד לא לקח אותם בחשבון, אף אחד לא חשב להקים מנגנון פיצוי ואף אחד לא לקח אחריות.

 

"נפגשתי עם נציגי העסקים הקטנים והבינוניים, הקמנו לשכה מיוחדת עבורם שכבר החלה לפעול, אנחנו מנפים את כל הבעיות ונגיש בזמן הקרוב הצעת מחליטים לממשלה, אשר מחובתה לקחת אחריות על בעיה חמורה זו, הפוגעת כבר היום קשות בפרנסתן של משפחות רבות", הוסיף דרעי. "עדכנתי את ראש הממשלה בנושא, קיבלתי את ברכתו ותמיכתו ואציג בפניו את התוכנית עם סיום הכנתה".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש