בצל הטלטלות האחרונות בשוק האנרגיה המקומי והצניחה במניה בבורסת ת"א, קבוצת דלק פרסמה הבוקר (ב’) את תוצאותיה הכספיות לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2015.

 

בשורה התחתונה, מדווחת הקבוצה כי הרווח המיוחס לבעלי המניות ברבעון השני עמד על 22 מיליון ש"ח - זאת לעומת הפסד נקי של 600 מיליון שקל לבעלי המניות של דלק ברבעון המקביל אשתקד. הרווח במחצית הראשונה של השנה הסתכם ב-232 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 795 מיליון בתקופה המקבילה בשנת 2014.

 

יש לציין כי במהלך החציון הראשון של שנת 2015, נכלל רווח בסך של כ-96 מיליוני ש"ח בגין מימוש מניות דלק ארה"ב ושערוך יתרת ההשקעה בדלק ארה"ב וכן רווח בסך של כ-55 מיליוני ש"ח בגין ביטול ירידת ערך ההשקעה בפניקס. בנוסף במסגרת סעיף זה נכללו גם תוצאות של פעילויות אחרות, הוצאות מימון לא מיוחסות, הוצאות אחרות והוצאות מיסים.

 

תוצאות פעילות חיפושי והפקת נפט וגז בתקופת הדוח הסתכמו ברווח של כ- 127 מיליון ש"ח, זאת לעומת רווח של כ- 94 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. הגידול ברווח בתקופת הדוח לעומת התקופה המקבילה אשתקד, נובע בעיקר מגידול בהכנסות ממכירת גז טבעי וקונדנסט בפרויקט תמר ומירידה בהוצאות המימון.

 

סך ההכנסות הכולל ברבעון השני עמד על 1.66 מיליארד ש"ח לעומת הכנסות בהיקף של 1.92 מיליארד שקל ברבעון המקביל אשתקד.

 

על רקע התוצאות, הודיעה החברה כי תחלק דיבידנד בהיקף כולל של כ-120 מיליון שקל לבעלי המניות. הדיבידנד, בסך של 10.22 שקל למניה, יחולק ב-24 בספטמבר, כאשר המועד הקובע הוא ב-9 בספטמבר.

 

נזכיר כי בחודש פברואר 2015 השלימה החברה הנפקת סדרת אג"ח חדשה (סדרה לא’) בסך של כ- 800 מיליוני ש"ח. בחודש יוני השלימה החברה החלפת כ-667 מיליוני ש"ח ערך נקוב של סדרה טו’ בתמורה להנפקה של כ-741 מיליוני ש"ח של סדרה לא’.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש