אתמול בלילה (מוצ"ש) 29.8.2015 רכשו בעלי השליטה בקבוצת אמפא: קבוצת נקש בראשות האחים ג’ו, רפי ואבי נקש, ושלומי פוגל, תולי צדר ושוקי וולף וכן אבי חורמרו, מנכ"ל קבוצת ג’ורדש בישראל 40% מההון ו- 45% מזכויות ההצבעה בחברה הכלכלית ירושלים וזאת בתמורה לסך כולל של כ- 350 מיליון שקל.
במסגרת העסקה נקבע כי השותפים ירכשו את מניותיו של אליעזר פישמן המשועבדות ללאומי תמורת סך של כ- 350 מיליון שקל בשלב הראשון כשבשלב השני בכוונת השותפים להוביל הנפקת זכויות ב"כלכלית ירושלים" ולהזרים בגין חלקם לחברה סך נוסף של 200 מיליון ₪. סך זה יוזרם בסמוך ולאחר מועד סגירת העסקה המתוכנן לתאריך 15.11.15.
במסגרת העסקה בנק לאומי יעמיד ל"כלכלית ירושלים" הלוואה על סך של 190 מיליון ₪ וגופים מוסדיים יעמידו סך נוסף של 110 מיליון ₪. לצורך ביצוע העסקה יקימו השותפים תאגיד יעודי שבאמצעותה יבצעו את העסקה. ההסכם מותנה בתנאים מתלים.
ג’ו נקש אמר בתגובה לעסקה כי "כיהודי וכישראלי המתגורר בחו"ל אני אוהב להשקיע בחברות בארץ ומאמין בכלכלת ישראל. נוצרה לנו הזדמנות להשתלב ולרכוש חברת נדל"ן גדולה וכך עשינו".
תולי צדר: "עם ביסוס הרכישה של כלכלית ירושלים, הרי שבכוונת הרוכשים להתרכז בשיפור השקעות הנדל"ן בארץ, השכרת שטחים פנויים ופיתוח המגרשים בתל אביב, חולון, פ"ת וירושלים. במקביל, נלמד את מצב הנכסים בחו"ל של כלכלית ירושלים, ורק לאחר מכן תיקבע מדיניות ברורה לגבי אופן הפעלתם או מכירתם".
שלומי פוגל: "זו עסקה חשובה מאוד שמהוה עבורנו עליית מדרגה משמעותית. לכלכלית ירושלים נכסים טובים בכל הארץ ועם התפתחות הפריפריה אנו מעריכים שנראה כי נכסי הנדל"ן של כלכלית ירושלים יתבררו כאסטרטגיים הן למגורים והן לעסקים. לחברה נכסים בכל הארץ ממטולה וקצרין ועד אילת. ל"כלכלית ירושלים" הנהלה וצוות מצוין ומנוסה ואנו מצפים להיות שותפים ליצירה".