התייחסות והורדת המלצה של צחי אברהם, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’ לאסם: אסם פרסמה דו"ח סולידי ללא הפתעות מיוחדות והיא ממשיכה בקו הצמיחה האורגנית נמוכה יחד עם רכישות. אבל, בשורה התחתונה מחיר המניה סגר את הפער ממחיר היעד שלנו אסם מתומחרת במכפילים "עשירים" לשנים 2010-11 ואנחנו מורידים את ההמלצה לתשואת שוק במחיר 60 ₪.


החלשות – ההתמודדות היום יומית של יצרני המזון, ואסם ספציפית, עם הרשתות עלתה לכותרות בשעה שחצי חינם הורידו את מוצרי החברה מהמדפים. זו הייתה הדגמה מעשית למשפט: "אנחנו יכולים בלעדיכם אבל אתם לא יכולים בלעדינו" (גם אם לתקופה מאד מוגבלת), שהוכיח מעבר של כוח מיצרני המזון אל עבר הרשתות שמרשות לעצמם יותר משום שיש להן אלטרנטיבות בדמות מותגים מיובאים ופרטיים בשפע גדול יותר מבעבר.


הרבעון השני – גידול של 10% בהכנסות ו- 17% ברווח הנקי רובו מאיחוד מטרנה שלא הייתה כולה ברבעון המקביל. במבט חצי שנתי, שמנטרל את מועד חג הפסח, אסם הציגה גידול אורגני של 2.9% בהכנסות הקבוצה בישראל וגידול של 7.9% מחוץ לישראל בנטרול מטבעות. 


הפעילות המקומית – גידול אורגני של 2.9%, מעבר לצמיחת ענף המזון שיחד עם איחוד מטרנה הוביל לגידול של כולל של 12.4% בפעילות המקומית. אסם משיכה לשים דגש על התייעלות והיא נהנתה ברבעון משע"ח, שהשפיע לטובה על המרווחים דרך מחירי ח"ג ומוצרים מוגמרים שהובילו למרווח EBITDA מרשים של 16.9%. 


הפעילות בחו"ל – ההכנסות במחצית גדלו בשיעור של 2.8% אך הרוח הנגדית של שערי המטבעות מסווה צמיחה גדולה יותר של 7.6% בנטרול המטבעות. חלקה של הפעילות מחוץ לגבולות ישראל עמד על 17.6% ממכירות החברה כולה.


רכישה – אנחנו מזכירים שהתשלום בסך 462 מיליון ₪, עבור 42% ממניות טבעול, ישולם ברבעון השלישי ואסם תהפוך לבעלת הבית הבלעדית. 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש