קבוצת עזריאלי מדווחת היום על תוצאותיה הכספיות לרבעון השני לשנת 2015 ומציגה צמיחה במדדי הליבה.

 

נרשם גידול של כ-9% ב- NOI לרבעון השני לשנת 2015 שהסתכם לכ- 306 מיליון ₪ לעומת כ-281 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד.

 

גידול של כ-5% ב-NOI same property לרבעון השני לשנת 2015 שהסתכם לכ- 294 מיליון ₪ לעומת כ-281 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד.

 

גידול של כ-12% במדד ה-FFO לרבעון השני לשנת 2015 המיוחס לפעילות הנדל"ן שהסתכם לכ-217 מיליון ₪ לעומת כ- 193 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד.

 

הרווח הכולל לבעלי המניות לרבעון השני לשנת 2015 הסתכם לכ-257 מיליון ₪ בהשוואה לרווח כולל של כ-185 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד (לא כולל השפעת טמבור שנמכרה אשתקד בסך של כ-61 מיליון ₪).

 

הרווח הנקי לרבעון השני לשנת 2015 הסתכם בכ-246 מיליון ₪ בהשוואה לרווח נקי של כ-199 מליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. (לא כולל השפעת טמבור שנמכרה אשתקד בסך של כ-61 מיליון ₪).

 

גידול של כ-20% ברווח לפני מס לרבעון השני לשנת 2015 שהסתכם לכ- 315 מיליון ₪ לעומת כ-261 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד.

 

בחודש יוני 2015, השלימה הקבוצה גיוס חוב בהיקף של כ- 600 מיליון ₪ בדרך של הרחבת אג"ח צמודת מדד לסדרה ב’, בריבית של 0.65% במח"מ של 5.5 שנים. סדרת האג"ח דורגה AA+ על ידי מעלות S&P ולמיטב הידיעה קבוצת עזריאלי הינה חברת הנדל"ן היחידה בישראל המחזיקה בדירוג גבוה זה. מהלכים אלו מהווים חלק מאסטרטגיה של מחזור הלוואות קיימות וגיוס חובות חדשים שמבצעת הקבוצה ומהווה צעד נוסף בהתייעלות פיננסית, הפחתת שיעור הוצאות המימון של הקבוצה בשנים הקרובות ומהווה חיזוק נוסף לאיתנות הפיננסית של הקבוצה. בימים אלה בוחנת החברה גיוס חוב נוסף.

 

דנה עזריאלי, יו"ר קבוצת עזריאלי: "תוצאות הרבעון השני מבטאות היטב את עצמתה של הקבוצה בכל מגזרי פעילותה, זאת תוך הפגנת צמיחה מתמדת בביצועי תחומי הליבה, במקביל לכניסה לתחומי פעילות משיקים כגון הדיור המוגן ותנופת פיתוח יוצאת דופן בהיקף של כ- 5 מיליארד שקל. המיקוד האסטרטגי שלנו לצד הניסיון הניהולי הרב מסייעים לנו להתמודד בהצלחה עם האתגרים הקיימים לצד בנית מנועי צמיחה עתידיים".

 

יובל ברונשטיין, מנכ"ל קבוצת עזריאלי: "הקבוצה ממשיכה להציג ביצועים טובים הבאים לידי ביטוי בהמשך הצמיחה המרשימה ב-NOI, ב-FFO ובשאר הפרמטרים התפעוליים. תנופת הייזום בישראל ממשיכה בהתאם לתוכניות. במהלך 2015 אנו חווים עליה בפדיונות השוכרים בקניונים וכן ביקוש רב למשרדים במגדלי עזריאלי ת"א, בפארק בהרצליה וכן בפרויקטים בהקמה בשרונה, ראשונים וחולון.לאחרונה השלמנו את רכישת בית הדיור המוגן עזריאלי פאלאס ת"א והתחלנו את שיווק פרויקט עזריאלי פאלאס מודיעין, אשר זוכה לעניין רב בקרב דיירים פוטנציאליים. כמו כן, אנו ממשיכים במהלכי התייעלות פיננסית, בין היתר, באמצעות מחזור הלוואות קיימות וגיוס חובות חדשים המתבטאים בהפחתה משמעותית של עלויות המימון וכן ממשיכים לפעול למימוש החברות שאינן בתחומי הנדל"ן".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש