מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש לחודש יולי 2015 ירד ב-3.8 נקודות לרמה של 47.2 נקודות, המצביעה על התכווצות בפעילות התעשייתית במשק. רכיבי תפוקות הייצור, הביקושים המקומיים והתעסוקה ירדו החודש והם מצביעים כעת על התכווצות בפעילות. גם רכיב הביקושים ליצוא מצביע על התכווצות בפעילות.
מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, נותר יציב בחודש יולי ברמה של 51.0 נקודות. המדד נמצא במגמת ירידה מתונה מתחילת השנה אך רמתו עדיין מצביעה על התרחבות בפעילות. מדד מנהלי הרכש בארה"ב ירד לרמה של 52.7 נקודות ובגוש האירו נותר יציב בקירוב ברמה של 52.4 נקודות. בסין המדד ממשיך להצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית ורמתו עומדת על 47.8 נקודות.
כלכלני בנק הפועלים: מדד מנהלי הרכש שב החודש להצביע על התכווצות בפעילות התעשייתית. החודש נרשמו ירידות חדות ברכיבי הביקושים המקומיים, התעסוקה ותפוקות הייצור. ירידת המדד עולה בקנה אחד עם אינדיקאטורים כלכליים שפרסמה הלמ"ס, ובהם הצמיחה ברבעון השני של השנה, שהאטה לכדי 0.3% לעומת צמיחה של 2.0% ברבעון הראשון של השנה. רכיב הביקושים ליצוא נמצא מזה שישה חודשים במגמת התכווצות, נתון שמשקף את הירידה בסחר העולמי בכלל בתקופה זו, אך כנראה גם את השפעת הייסוף בשער החליפין של השקל.