הבורסה בת"א מתנהלת הבוקר בעליות שערים במסחר מדולדל. מחזור המסחר עומד על כמחצית המסחר היומי הממוצע עד שעה זו. המחזור הוא כ- 250 מיליון ש"ח לעומת מחזור של כחצי מיליארד ש"ח בממוצע יומי. בולטות במחזורים מניות לוויתן – רציו ואבנר בעליות. זאת לקראת ההצבעה בממשלה, המצביעה בשעה זו על מתווה הגז, שראש הממשלה מגדיר היסטורי. מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100
מניית טבע במחזור גדול יחסי יורדת ולעומתה פריגו עולה. בקרב מניות ת"א 100 ניתן לציין בעליות את מניות, אידיבי פתוח בעקבות דוח סביר של נכסים ובניין, אבגול, סלקום, איידיאיי ביטוח, דלק קידוחים יהש, כאמור לקראת ההצבעה בממשלה על מתווה הגז ואלון רבוע כחול. מנגד יורדות מניות פלוריסטם, אופקו הלת’ סוגרת את פער ארביטרז’ השלילי איתו חזרה מסוף השבוע בניו יורק, פריון נטוורק, גילת הממשיכה את המסע דרומה בעקבות הדוח הרבעוני, קומפיוגן וחלל תקשורת.
כאמור, הממשלה מצביעה עכשיו על מתווה הגז. ראש הממשלה אמר לקראת ההצבעה כי, "כל בדיקה אובייקטיבית תוכיח שהמתווה הזה הוא שיפור משמעותי לעומת המצב הקיים. אבל צריך להבין עוד דבר, אי אפשר לעצור את זה. כשדבר נכון צריך להתבצע, והוא כל כך גורלי לכלכלת ישראל ולמצבה האסטרטגי של מדינת ישראל, הדבר הזה לא ייעצר. יחפשו עוד דרך לעכב, עוד תירוץ, עוד סיבה – וזה לא יעזור. המתווה הזה יעבור כך או כך, והגיע הזמן שהוא יעבור. האינטרסים האמיתיים של מדינת ישראל מחייבים את העברת המתווה הזה כמה שיותר מהר".
הקרנות המנוהלות פדו השבוע כ-150 מיליון שקל. זאת, בעוד הקרנות המחקות גייסו השבוע כ-30 מיליון שקל. כך עולה מסיכום שבועי של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות שמפרסם מיקי סבטליץ, מנהל קשרי יועצים של מיטב דש. מנתוני מיטב דש עולה כי נמשכו הפדיונות בקרנות הכספיות שהסתכמו השבוע בכ-230 מיליון שקל. המגייסות הבולטות: קרנות אג"ח שקלי עם 160 מ’ שקל והפודות הגדולות – קרנות אג"ח מדינה עם 510 מ’ שקל. הקרנות המחקות ממשיכות במגמת הגיוסים עם כ-30 מיליון שקל. זאת, בהובלת קרנות מחקות על מדדי אג"ח חברות (90 מ’ שקל). מן הצד השני נרשמו פדיונות בקרנות מחקות על מדדי אג"ח מדינה (110 מ’ שקל).
אלביט מערכות הודיעה היום כי זכתה בחוזה בהיקף של כ-27 מיליון דולר לאספקת מערכות שליטה ובקרה ומערכות ארטילריה ארוכות טווח מסוג ATMOSלמדינה באסיה פאסיפיק. חוזה זה הוא חוזה המשך מלקוח זה, ויבוצע במהלך שלוש שנים.
אמות מציגה צמיחה חזקה בכל הפרמטרים ברבעון השני של 2015 והיא מעלה את תחזיותיה לשנת 2015: -NOIברבעון עלה בכ- 2.2% והסתכם בכ- 128 מיליון ₪ לעומת כ- 125 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. ה- FFOברבעון עלה בכ- 8.4% והסתכם בכ- 80 מיליון ₪ לעומת כ- 74 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. ה- NOIמנכסים קיימים (Same property NOI) ברבעון עלה בכ- 1.5% והסתכם לכ- 125 מיליון ₪ לעומת כ- 123 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד.
נכסים ובניין מקבוצת IDBמפרסמת את הדוחות הכספיים לרבעון השני ולמחצית הראשונה של שנת 2015: הכנסות מהשכרת נכסים היו 402 מיליון ש"ח במחצית הראשונה של 2015 לעומת 367 מיליון ש"ח בתקופה המקבילה אשתקד. ברבעון השני השנה נרשם גידול של 8% בהכנסות משכ״ד ל-200 מיליון ש"ח. בגילום שנתי מסתכמות ההכנסות משכ"ד ב-800 מיליון ש"ח.
וואן טכנולוגיות מדווחת כי ההכנסות ברבעון השני צמחו ב-9% לכ-301.8 מיליון שקל; הרווח הנקי טיפס ב-32.7% ל-16.0 מיליון שקל. הרווח התפעולי ברבעון צמח בכ- 21.3%לכ- 21.4 מיליון שקל וה-EBITDAברבעון עלה בכ-14.9% לכ- 25 מיליון שקל. הרווח הנקי של החברה טיפס ברבעון השני של 2015 בכ-32.7% לכ-16.0 מיליון שקל, בהשוואה לכ-12.0 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות הסתכם בכ- 15.2 מיליון שקל, בהשוואה ל- 11.5 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.