בבנק הפועלים עברו על הדוח של איתוראן והם מעריכים כי איתוראן חברה טובה וצומחת, איתנה פיננסית, ובעלת מבנה עלויות ומינוף תפעולי יעיל. הגיוס המהיר של המנויים מעודד מאד, אולם המטבעות בשוקי היעד של החברה מכבידים על תוצאותיה, ומקזזות את הצמיחה המהירה בגיוס המנויים. מחיר המניה קרוב לשווי הכלכלי להערכתנו, ואנו נעדכן את המודל עפ"י קצב הצמיחה הנוכחי ובהתחשב בחשיפה למטבעות השונים.

 

להלן תמצית הסקירה שפרסמו: איתוראן פירסמה את דוחות הרבעון השני לפני שעה קלה. מדובר בדו"ח עם גיוס חזק של מנויים – כ 34,000 מנויים נטו ברבעון, קצב חסר תקדים אשר משקף גיוס של מעל 100,000 מנויים חדשים בשנה החולפת. ברם, ההיחלשות המשמעותית של הריאל הברזילאי, הפזו הארגנטינאי והשקל אל מול הדולר (מטבע הדיווח) הקשו על החברה לתרגם את גיוס המנויים לרווחים כספיים בדו"ח החשבונאי.

 

בתחום השירותים מבוססי המיקום החברה דיווחה על ירידה של 6% שנבעה רובה ככולה מהשפעת מטבע. הכנסות מנוטרלות מטבע היו צומחות ב 16% לעומת רבעון מקביל כך שהשפעת המטבע דרמטית. גם בתחום המוצרים רשמה החברה ירידה של 7% בהכנסות, בשל השפעת המטבע. ללא השפעת מטבע היו ההכנסות מהמוצרים עולות ב 4.5%.

 

גם הרווח הושפע לרעה מהמטבעות. כשליש מפעילות איתוראן חשופה לריאל הברזילאי ולכן פיחות של 50% בשנה במטבע פעילות עיקרי הוא אירוע משמעותי. הרווחיות הגולמית נשחקה ב 250 נ"ב בקירוב, מרמה של 53.3% לרמה של 50.8%, והרווח התפעולי רשם ירידה של 17% לעומת אשתקד בשל החשיפה המטבעות. הרווח התפעולי בנטרול מטבע היה עולה ב 8% לעומת אשתקד.

 

EBITDA- ברבעון הסתכם ב 12.7 מ’ דולר (29.0%) , לעומת 14.6 מ’ דולר אשתקד (31.4%), כאשר ללא מטבעות היה גידול של 10% ב EBITDA. יתרת המזומנים של החברה ירדה מעט בשנה האחרונה והיא עומדת על 33.4 מ’ דולר, אולם מדיניות חלוקת הדיבידנד נותרת בעינה, עם חלוקה של 50% מהרווח. איתוראן תחלק 3 מ’ דולר דיבידנד, מה שלהערכתנו יביא את החברה לתשואת דיבידנד של 5% השנה.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש