יום המסחר בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך למגמה החיובית החזקה שנרשמה אמש בוול סטריט ובשוקי אירופה, ששמה סוף לרצף הירידות. עם זאת, בבורסות המזרח הרחוק נרשמת הבוקר מגמה מעורבת והחוזים העתידיים באירופה ובניו יורק מאותתים על פתיחה אדמהמה.
במוקד השווקים עומדת הודעת הריבית של הפד הצפויה הערב, כאשר כרגע נראה כי על אף שחלק מהתחזיות דיברו על העלאת ריבית בספטמבר, הדרמה בסין וירידת מחיר הנפט יקשו על הבנק האמריקני להתחיל כבר עכשיו בהעלאת ריבית.
המסחר בוול סטריט נסגר אמש כאמור בעליות שערים נאות, ובכך באו לסיומם 5 ימי מסחר רצופים שבהם ננעל המסחר בירידות. במוקד המסחר עמדו שורת נתוני מאקרו, עונת הדוחות שהגיעה לשיאה - ובעיקר פגישת הפדרל ריזרב בת היומיים שהתחילה אתמול, לקראת הודעת הריבית של הפד היום כאמור. מדד ה-S&P עלה ב-1.2% ל-2,093.26. מדד הנאסדק עלה באחוז ל-5,089.21, והדאו עלה בכמעט אחוז ל-17,630.13.
טבע, שהודיעה השבוע על רכישת החטיבה הגנרית של אלרגן ב-40.5 מיליארד דולר ועל משיכת ההצעה למיילן, חוזרת עם פער ארביטראז’ חיובי של 0.7% וצפויה לתמוך במעו"ף שמתקרב מאוד לשיא כל הזמנים ועומד הבוקר על 1,710.32 נק’.
עוד במסחר המקומי, מניות חברות הגז והנפט ימשיכו לרכז את עניין המשקיעים על רקע הדחייה בהבאת מתווה הגז להצבעה בכנסת עד לחודש אוקטובר, לצד ניסיונות להביא לשינויים במתווה הנוכחי ולשכנע את החברות להוריד את מחירי הגז הטבעי.
מניית דלתא תבלוט במסחר לאחר שסיימה את הרבעון השני עם מכירות של 255.5 מיליון דולר לעומת 249.2 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד, גידול של 3% או 8% במונחי מטבע מקור. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות של החברה ברבעון השני ובמחצית הראשונה של 2015 הסתכם ב- 9.3 ו- 18.2 מיליון דולר, בהתאמה וזאת לעומת 9.8 ו- 18.5 מיליון דולר בתקופות דיווח מקבילות אשתקד, קיטון של 5% ו- 2% בהתאמה. החברה מאשררת את התחזיות ל-2015, ומעריכה כי הרווח השנתי יסתכם בטווח של 48.5-51.5 מיליון דולר. כמו כן, הוכרז על חלוקת דיבידנד בסך 3.5 מיליון דולר לבעלי המניות.
נובה דיווחה הלילה על הכנסות שיא ברבעון השני של 40.6 מיליון דולר - מעל הצפי. הרווח הנקי הסתכם ב-0.20 דולר למניה מדוללת, גם כן מעל ההערכות.