גלובס מעדכן כי הבנקים אישרו סופית את הסדר החוב ברשת מגה. סוכם כי בעלי השליטה במגה יגדילו את ההזרמה לרשת ל-320 מיליון שקל.
מתוך סכום זה, 160 מיליון שקל יוזרמו כהון לרשת, בנוסף להעמדת ערבות ומסגרת אשראי בסך 160 מיליון שקל שיינתנו כהלוואה ויוחזרו לבעלת השליטה החל משנת 2020.
בנוסף, אלון רבוע כחול ערבה לבנקים בסכום של 200 מיליון שקל. הבנקים יחלטו ערבות זו באופן מיידי, ובכך יקטן החוב של מגה לבנקים מ-500 מיליון שקל ל-300 מיליון שקל. הצעד הזה גם עתיד לחסוך למגה תשלום ריבית של כ-7 מיליון שקל.
עוד סוכם כי ספקי מגה יוכלו להמיר חלק מחובם במניות של אלון רבוע כחול.
הדיון בבית המשפט המחוזי בלוד, בראשות השופט אילן שילה, נמשך היום 12 שעות ארוכות, מתוך רצון להגיע עוד היום להסדר ולקבל את הסכמת כל הצדדים אליו.
בדיון השתתפו מחד בעלי השליטה באלון רבוע כחול וראשי הקבוצה, ומאידך נציגי הבנקים ומספר מועט של נציגי ספקים. בדיון ביקש השופט כי אלון רבוע כחול תגדיל את ההזרמה לרשת מגה.
באולם נמתחה ביקורת קשה על אלון רבוע כחול, כאשר בנק הפועלים טען כי אלון רבוע כחול יכולה ומסוגלת להזרים סכומים גדולים יותר, אך הוא אינו רשאי לחשוף את מקורות הונה של הקבוצה.
לשאלת השופט האם אלון רבוע כחול מוכנה שהבנק יחשוף את אותם מקורות, הודיע מנכ"ל קבוצת אלון, אביגדור קפלן, כי הקבוצה אינה מוכנה לכך.
עו"ד ניצה פוזנר, המייצגת את החברה המרכזית למשקאות (קוקה-קולה ישראל בע"מ), הקשתה ושאלה מדוע שאלון רבוע כחול לא תזרים 240 מיליון שקל לרשת כהון, ולא כהלוואה.
הביקורת נמתחה גם על הפרדת הנדל"ן של הרשת לחברה-האחות רבוע נדל"ן. נטען כי 80% ממחזור ההכנסות של רבוע נדל"ן מקורו ברשת מגה או באלון רבוע כחול. החברה הרוויחה אשתקד 261 מיליון שקל לפני מס על הכנסות של 338 מיליון שקל, קרי רווחיות של 77%.
אלון רבוע כחול מחזיקה 61% ממניותיה של רבוע נדל"ן, ונטען כי כיוון שהמניות אינן משועבדות, הרי שרבוע נדל"ן יכולה בהחלט לשמש מקור להזרמת כספים לרשת מגה.
יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הגיב הערב להבנות שהושגו בעניין רשת מגה, ואמר כי "לאחר שההסתדרות והעובדים הובילו את הצעדים הראשונים להצלת החברה, אני שמח כי בעלי הרשת, הספקים והבנקים, הגיעו להבנות שיאפשרו למגה להמשיך להתקיים. כל אחד מהצדדים נתן את חלקו על מנת למנוע את קריסתה של רשת קמעונאית שחשובה לענף ולמשק הישראלי. מעבר לעניין העסקי, יש כאן מסר של ערבות הדדית ומודל שיתופי וחדשני שבו העובדים הם שותף מרכזי בבעלות ובניהול. בשורה התחתונה מדובר בבשורה ליותר מחמשת אלפים משפחות של עובדי הרשת ולאלפי משפחות נוספות מהמעגל השני. ההסתדרות והעובדים אשר הפגינו אחריות חברתית עמוקה במהלך, ימשיכו לעשות את כל מה שנדרש על מנת להבטיח את הבראתה ואת שגשוגה של מגה בעתיד. אני רוצה להודות למנכ"ל בנק הפועלים, ציון קינן, על שיתוף הפעולה ועל כך שמעורבותו ביום האחרון הביאה לשיפור נוסף של המתווה".