מיטב: עפ"י מאמר שייצא בבלומברג בסוף השבוע, Vale תגדיל את ייצור האשלג שלה מ-0.8 מיליון טון השנה ל-10.6 מיליון טון בשנת 2014.
יש לאמר שאין חדש בידיעה הזו מאחר שוולה מדברת זמן רב על הגדלה ענקית של ייצור האשלג שלה, בין היתר מתוך האינטרס לאומי הברזילאי להוריד ככל האפשר את התלות בחברות זרות בכל הקשור לחקלאות הלאומית.
התזמון של הידיעה הזו אינו מפתיע. וולה עושה מאמצים להזים את הספקולציות לגבי הגשה של הצעה מתחרה ל-BHP, ספקולציה שבין היתר הבריחה משקיעים מהחוב של וולה - התשואה קפצה מ-5.71 ל-6.875 אחוז בשבוע האחרון.
וולה מתכננת להפעיל ב-2013 מכרה אשלג בארגנטינה שאמור, בתפוקה מלאה, לספק 4.3 מיליון טון בשנה. החברה גם טוענת שיש לה נכסים מעולים באגן האמזונס שיספקו את שאר התפוקה. בכל אופן לא ברור לנו איך וולה יכולה להגדיל את תפוקת האשלג בצורה כה קיצונית בתקופת זמן יחסית קצרה.
מסקנה: קשה להסיק משהו מזרם השמועות/ספקולציות/שטויות שמציפות את השוק. הדבר היחידי שברור הוא שהיצע נוסף של אשלג שנכנס לשוק הוא חדשה שלילית לכי"ל.
מבחינה פונדמנטלית אנו מעריכים כי המניה נסחרת סביב שוויה האמיתי וממשיכים בהמלצת "תשואת שוק".