יום המסחר השלישי לשבוע זה בבורסה בתל אביב צפוי להיפתח הבוקר בהמשך לעליות השערים החזקות שנרשמו אתמול בכלל שוקי העולם - וגם בשוק המקומי - על רקע הסכמות בין מנהיגי מדינות גוש האירו ליוון בנוגע לחבילת סיוע שלישית למדינה במשבר, ולמניעת יציאתה מהגוש. מנגד, הבוקר נרשמת מגמה מעורבת בשוקי המזרח הרחוק עם ירידות בסין ובהונג קונג, והחוזים העתידיים באירופה ובוול סטריט אדמדמים בשעה מוקדמת זו.
פער הארביטראז’ המשוקלל של המניות הדואליות על מדד המעו"ף חיובי בשיעור של 0.2%, כאשר טבע בולטת עם פער חיובי של 1.5%, ומניות פריגו וכיל שבות בפער חיובי של כ-0.6% כל אחת. מנגד, פרטנר צפויה לצנוח בכ-3.5%.
המסחר בוול סטריט ננעל אמש כאמור בעליות שערים לאור ההסכמות בין יוון ונושיה. אתמול לא התפרסמו דוחות חשובים של חברות מובילות, אך במהלך השבוע צפויות 43 חברות במדד ה-S&P 500 לפרסם תוצאות לרבעון השני. מדד ה-S&P התחזק ב-1.11% ל-2,099.60. מדד הנאסדק עלה ב-1.48% ל-5,071.51 והדאו ב-1.22% ל-17,977.68.
ההסכם בין אירופה ליוון, שזכה לשם "aGreekment", קבע כאמור את הטון בשווקים: מרתון שיחות לילי במסגרת פסגת מנהיגי גוש האירו הביא לשרטוט עסקה בין מנהיגי ה"יורוגרופ" עם יוון. נראה כי ההסכם מוריד כרגע מהשולחן אפשרות של "Grexit" - יציאה של יוון מגוש האירו.
נשיא המועצה האירופית, דונאלד טאסק, אישר כי הושגה פשרה בעניין החוב של המדינה ורשימת הרפורמות שהיא תצטרך לבצע כדי להמשיך ולקבל מאירופה חבילת חילוץ נוספת, שלישית במספר. "פסגת מנהיגי גוש האירו הגיעה פה אחד להסכם", אמר טאסק. "הכל מוכן לתוכנית ESM עבור יוון עם רפורמות משמעותיות ותמיכה פיננסית". לדבריו, ההסכם מעניק ליוון נותן הזדמנות לחזור למסלול, אך לתכנית החילוץ יש דרישות קפדניות. בתמורה לצעדים שיידרשו מיוון - בין היתר, רפורמות מרחיקות לכת בפנסיות - התחייבו הנושים לתוכנית חילוץ בהיקף עד 86 מיליארד אירו.
החלטה רשמית בנושא אמורה להתקבל בסוף השבוע: ביום רביעי ייפגשו שרי ה"יורוגרופ" על מנת לדון בהצעה היוונית, ולאחר מכן ההחלטה תעבור להצבעה פרטנית בפרלמנטים הלאומיים, כאשר במוקד נמצאים הפרלמנטים באתונה ובברלין. בתוך כך, דווח אתמול כי ביוון מקווים לחדש את פעולת המערכת הבנקאית במדינה, המושבתת מזה כשבועיים, ביום ה’ הקרוב.
עוד בגזרת המאקרו, לפי ההערכות הבוקר תתקבל הודעה על הסכם בין איראן למעצמות, אך לא ברור מה תהיה תגובת השווקים בעולם להסכם כזה. עם זאת, סביר להניח שהנפט יהיה הראשון להגיב להתפתחויות אלה.