לאחר קבלת רישוי בארה"ב לפני מספר חודשים, הודיעה אדמה מכתשים, מקבוצת אדמה פתרונות לחקלאות, על קבלת רישוי לשיווק נימיץ (NIMITZ®) בישראל. מדובר במוצר מקורי הקוטל נמטודות (תולעים נימיות), אחד מהגורמים המשמעותיים הפוגעים ביבולים החקלאיים, שפותח על ידי החברה לאחר שנים בהן הושקעו משאבים רבים בפעילות מו"פ מתקדמת בתחומי הכימיה והחקלאות. המוצר נועד להציע אלטרנטיבה מתקדמת וסביבתית לחקלאים בכל העולם בטיפול בנמטודות.

 

מתקן הייצור של נימיץ נחנך באחרונה במפעל אדמה מכתשים בנאות חובב, במטרה לתמוך במכירת המוצר בשוק המקומי ובשווקים העולמיים. על פי הערכות, נימיץ מהווה פריצת דרך בטיפול בנמטודות וצפוי להיות מרכיב משמעותי בצמיחה העתידית של החברה.

 

נימיץ מציע לחקלאים יעילות גבוהה בהדברת נמטודות מזיקות ופשטות בשימוש, לצד רעילות נמוכה לאדם ולסביבה ביחס לחלופות בשוק. לחומר תכונות בטיחות חסרות תקדים בין הנמטוצידים הכימיים, והוא אינו פוגע באוכלוסיות של אורגניזמים אחרים בקרקע. המוצר פשוט לשימוש בכך שאינו מצריך שימוש בבגדי מגן מיוחדים ואף מצמצם את טווח ההמתנה בין השימוש במוצר לבין שתילת הגידול החקלאי במספר שבועות. כמו כן, בניסויי שדה שנעשו בכל העולם, נמצא כי יעילות המוצר היא גבוהה באזורים אקלימיים מגוונים.

 

בחוות דעת של הסוכנות האמריקאית להגנה על הסביבה (EPA), שבחנה את המוצר במסגרת תהליך קבלת הרישיון בארה"ב, צוין כי "המוצר מספק אלטרנטיבה בטוחה ופשוטה יותר בהשוואה לפתרונות קיימים". עוד קבעה הסוכנות כי בהשוואה למוצרים בשוק רמת הרעילות של המוצר הינה הפחותה ביותר.

 

אירוע ההשקה של נימיץ בישראל נערך בתערוכת אגרו-משוב לפני כשבועיים, בנוכחות למעלה מ- 100 חקלאים מגדלי ירקות מובילים ומפיצים. המוצר יהיה זמין לחקלאים בימים הקרובים.

 

איגנסיו דומינגז, סמנכ"ל ומנהל מסחרי ראשי בחברת אדמה, מציין: "כחברה ישראלית וגלובלית, המייצרת ומשווקת את מוצריה בעולם כולו, אנו עוסקים כל העת במחקר ופיתוח פתרונות מתקדמים לחקלאים בתחום הגנת הצומח. הקמת המתקן לייצור נימיץ ורישויו בארץ הינם צעדים נוספים מבין צעדים רבים שהקבוצה נוקטת למיצובה כחברה גלובאלית ומובילה, בעלת סל מוצרים ייחודי, מגוון ויעיל תוך חיזוק התעשייה בארץ ובנגב בפרט".

 

דני קרמון, מנהל הפרויקט, מציין: "שנים של פיתוח אינטנסיבי ומבחנים שכללו בדיקות מעבדה, ניסויי חממות, ניסויי שדה והדגמות חצי מסחריות הראו בעקביות שנימיץ קוטל נמטודות טוב יותר מתכשירים קיימים להדברת נמטודות. החזון של אדמה הוא יצירת פשטות בחקלאות - נימיץ הוא דוגמה מצוינת לכך, שכן הוא מייצר פשטות בשימוש לצד יעילות גבוהה וכדאיות כלכלית לחקלאי".

 

נמטודות הינן תולעים זעירות המזיקות לשורשי הצמחים. הן מייצרות מדי שנה נזק כספי המוערך בלמעלה מ- 100 מיליארד דולר בענף החקלאות העולמי. נוסף על הפחתת היבול, נמטודות יכולות להשפיע גם על המראה החיצוני והאיכות של התוצרת החקלאית עד כדי פסילתה לשיווק.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש