במחלקת המחקר של FXCM ישראל מציינים הבוקר (ג’) כי "אין ספק כי אנו ניצבים מול שלב חדש וגורלי במשבר היווני. רגע ההכרעה הגיע, גם עבור הנושאים והנותנים האירופים וגם עבור היוונים. הזמן אינו משחק לטובת אף אחד מהצדדים.

 

"אם הבנק האירופי ימשיך להגביל את הזרמת הכסף לבנקים היוונים, מהר מאוד יסבלו האזרחים ממחסור במזומן ועשוי להתפתח מתוך הצורך פרקטיקה של שטרי חוב או מטבע חלופי, מה שלמעשה יסמן את פרישתה דה פקטו של יוון מגוש האירו. תהליך כאוטי ובלתי מוסדר שכזה עשוי להיות הרה אסון עבור הכלכלה היוונית וגם עבור גוש האירו.

 

"התפטרותו של שר האוצר היווני מהווה איתות מצד היוונים על נכונות לחזור למשא ומתן, וכעת יש להמתין ולראות האם גם מהצד השני יסכימו למחול על הכבוד ולחזור למשא ומתן. בסופו של דבר, ירידות השערים בבורסות העולם ביממה האחרונה היו מתונות יחסית וגם הצניחה של האירו נבלמה, מה שמלמד על אופטימיות זהירה בקרב הפעילים בשוק.

 

"האירו-שקל נסחר מתחת לרף 4.2 והוא נסחר ברמתו הנמוכה ביותר מאז אפריל 2002. כל עוד הצמד מתחת לרף זה הלחץ הוא כלפי מטה. כמובן שהמסחר בצמד יושפע מהמגמה של האירו בעולם, וקשה כעת להמר על כיוון, מאחר שהתפתחות חיובית עבור האירו עשויה להקפיץ את הצמד חזרה מעל רמה זו. הדולר-שקל לעומת ממשיך לדשדש במקום באזור 3.77-3.78 וזאת בשל היציבות היחסית של האירו-דולר בעולם", סיכמו ב-FXCM.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש