דוח התעסוקה האמריקני לחודש יוני 2015 הצביע על תוספת של 223 אלף משרות למשק בארה"ב במהלך החודש שחלף - כך עולה מנתונים שפרסמה לפני זמן קצר הממשלה האמריקנית. שיעור האבטלה ירד מ-5.5% לרמה של 5.3%.
נציין כי קונצנזוס האנליסטים צפה שהדוח יראה תוספת של 230 אלף משרות בחודש האחרון בהמשך לגידול של 262 אלף שנרשם בחודש מאי, וירידה בשיעור האבטלה מ-5.5% ל-5.4%.
נציין כי דוח התעסוקה כולל הן משרות במגזר הפרטי והן משרות ממשלתיות. לרוב מתפרסם הדוח בימי שישי, אולם החודש הוא מתפרסם ביום חמישי לרגל סוף השבוע של יום העצמאות האמריקני שנפתח מחר.
במקביל, פורסמו בארה"ב נתוני הדרישות הראשוניות לדמי אבטלה לשבוע שהסתיים ב-27 ביוני: אלה הצביעו על 281 אלף בקשות חדשות, גידול של 10 אלף לעומת השבוע הקודם ושיא של 5 שבועות. קונצנזוס האנליסטים צפה רמה של 270 אלף, לעומת נתון ראשוני של 271 אלף מהשבוע שלפני כן. הנתון מהשבוע הקודם תוקן בינתיים ל-250 אלף.
על אף הגידול, תביעות הראשוניות נמצאות מתחת לרמת המפתח 300 אלף כבר 17 שבועות רצופים, דבר המשקף רמת שפל של פיטורים ועלייה מתמדת בגיוס חדש בשוק עבודה אמריקני שהולך ומשתפר.
ממוצע הבקשות לדמי אבטלה בארבעת השבועות האחרונים עמד על 274,750, גידול של אלף בקשות לעומת הנתון הלא-מתוקן של 273,750 מהשבוע הקודם. נתון זה מחליק את התנודתיות בדוח השבועי. תביעות אבטלה מתמשכות, המשקפות את מספר האזרחים שכבר מקבלים דמי אבטלה, עלו ב-15 אלף ל-2.26 מיליון בשבוע שהסתיים ב-20 ביוני.