יום המסחר בבורסה בתל אביב מתנהל בשעות הצהריים במגמה מעורבת עם ירידות שערים קלות במדדים המובילים. הדריכות בשווקים סביב יוון נמשכת, עם מסחר תנודתי בשוקי אירופה בהמשך לנעילה מעורבת הבוקר במזרח הרחוק. בוול סטריט מאותתים החוזים העתידיים על עליות קלות לקראת פרסום דוח התעסוקה לחודש יוני בהמשך היום.
בשוק המקומי, אלון רבוע כחול שצללה ביומיים האחרונים בכ-14.5%, מראה היום התאוששות לאחר שאתמול אישר ביהמ"ש המחוזי בלוד אישר לרשת לכנס אסיפת נושים ב-12 ביולי. כמו כן, רשות ההגבלים אישרה לספקי מגה מהתאחדות התעשייינים לנהל מו"מ משותף. מניות הגז-נפט ממשיכות לבלוט בעקבות ההתפתחויות האחרונות סביב מתווה הגז והשלכותיו.
מחזור המסחר בת"א עומד בשעה 12:45 על כ-415 מיליון שקל. בקרב מניות ת"א-100, טבע , שהודיעה אתמול על כישלון בניסוי עם Xenon והשקת כמוסות גנריות בארה"ב, מובילה את המחזורים בעליות בתמיכת הארביטראז’ החיובי כאמור. עוד בולטות במחזורים ניכרים: מניות הבנקים הפועלים ולאומי , בזק - בין היתר על רקע המלצה מרוסאריו בה נטען כי המניה צריכה להוות אחזקה מהותית בתיק ההשקעות, כיל ופריגו על רקע דיווחים כי היא בין המועמדות לרכישת חטיבה גנרית של חברה אמריקנית. ת"א 25 ות"א 100
אלון רבוע כחול מובילה את העליות במניות ת"א-100 ובעקבותיה פוקס , ויליאר , נצבא , ארפורט סיטי וסאפיינס . מנגד, פריון ממשיכה במסע דרומה ומובילה את היורדות. אחריה בולטות באדום אידיבי פתוח לאור המשך המאבקים הפנימיים בין אלשטיין ובן משה ולאחר שזינקה אתמול ביותר מ-10%, סיליקום , רציו , פרוטרום בהמשך לרכישת חברה נוספת, ופריגו .
מחוץ לת"א-100, צירון מזנקת בעקבות הודעה על השגת אבן דרך משמעותית בדרך לרכישת בית זיקוק באפריקה, וכך גם ITGI לאור הצלחה בניסוי עם מוצר החברה.
הסאגה סביב יוון ממשיכה כאמור להעסיק את השווקים: נראה כי היוונים מוכנים לקבל את תוכנית החילוץ שהציעו הנושים הבינלאומיים, לאחר שהמדינה הפכה רשמית לחדלת פרעון. עם זאת, נראה כי המו"מ לא יתחדש עד לאחר פרסום תוצאותיו של משאל העם שתקיים יוון ביום ראשון. היום הודיע שר האוצר היווני כי אם הציבור יצביע "כן", יתקדמו לקראת עסקה.
במקביל, בשווקים ממתינים לדוח התעסוקה האמריקני. הדוח, שיתפרסם היום לרגל קיומו של יום העצמאות של ארה"ב מחר, צפוי להצביע על תוספת של 230 אלף משרות בחודש האחרון וירידה באבטלה מ-5.5% ל-5.4%. "אם הנתונים יגשימו את הציפיות המוקדמות, הדבר רק ילבה עוד יותר את ציפיות הריבית ויחזק את הדולר, גם למול השקל. מאחר שהפרסום החודש הוא ביום חמישי, ולא ביום שישי כשהמסחר בארץ חלקי, התגובה של הדולר-שקל עשויה להיות חזקה יותר", אמרו ב-FXCM ישראל.
בינתיים אצלנו, יו"ר רשות לניירות ערך, פרופ’ שמואל האוזר, אמר היום בכנס של החברות הציבוריות כי "יש אווירה אנטי עסקית בישראל". לדבריו, "למרות השיפור בהיקפי המסחר בבורסה, הפוטנציאל של הבורסה רחוק ממימוש.. מספר החברות שגייסו הון לראשונה בבורסה בת"א נמוך בשנים האחרונות, עשרות חברות טכנולוגיה גייסו הון בבורסות בחו"ל ואינן שוקלות רישום בת"א. הנתונים הללו מדאיגים. בטווח הארוך, פירושן שחברות יצרניות יגייסו הון בחו"ל וחלק גדול מהן אף יעדיף להעתיק את פעילותן לחו"ל ולפגוע בכך בתעסוקה ובצמיחה עתידית של המשק הישראלי".
אלביט מערכות זכתה בחוזה ממשרד הביטחון ההולנדי לאספקת מערכות מתקדמות לחייל חי"ר במדינות בנלוקס – הולנד, בלגיה ולוקסמבורג. החוזה, המסתכם בכ-150 מיליון דולר, יבוצע במהלך חמש שנים. החברה תשמש כקבלן הראשי בתוכנית, וחברת Thales Netherlands B.V תשמש כקבלן משנה. חברות מקומיות נוספות ישתתפו בפרויקט ויספקו תמיכה ומענה מידי לצרכי הלקוחות.
צירון הודיעה היום השיגה אבן דרך משמעותית בדרכה להקמת בית זיקוק בליבריה. החברה הגישה סקר היתכנות לממשלת ליבריה, להקמת בית זיקוק בעל כושר ייצור של 100 אלף חביות ביום. עלות הפרויקט הכוללת נאמדת בחצי מיליארד דולר.
אי.טי.ג’י.איי הכריזה כי לאחר ניתוח ועיבוד הנתונים בניסוי חיות, שבוצע במסגרת תהליך הפיתוח של מוצר החברה לטיפול בשבץ מוחי, הניסוי הסתיים בהצלחה. המוצר הייחודי של החברה מיועד לשליפה של קרישי דם מהמוח. ניתוח תוצאות הניסוי הצביעו על הצלחה בפרמטרים של בטיחות, יעילות ופונקציונאליות המוצר בכל אחד מהמקרים שבוצעו. המוצר פונה לשוק צומח הנאמד כיום בכ-900 מיליון דולר בשנה.