משרד אוצר מפרסם את "אורות אדומים", סקירה חודשית של מצב המשק לחודש יולי: לאחר מספר חודשים של התגברות הסימנים להאטה בפעילות הכלכלית, חל בחודש יולי שיפור מסוים בפעילות במשק. במסגרת זאת, חל שיפור בגביית המיסים, כאשר עליות נרשמו הן בגביית המיסים הישירים והן בגביית המיסים העקיפים. שיפור נרשם גם בנתוני סחר החוץ, המצביעים על עלייה בהיקף יצוא ויבוא הסחורות לצד עדכון חד כלפי מעלה בחודשים הקודמים. במקביל, חלו עליות שערים בשוק ההון וירידה בתשואות על האג"ח הקונצרני והממשלתי.
על אף מגמת הצמיחה המהירה ברבעון השני של השנה, מדדי הפעילות הריאלית לחודש יוני מצביעים על אפשרות להתמתנות בהמשך. על רקע הצמיחה המהירה החליט בנק ישראל על העלאת הריבית לחודש אוגוסט ברבע אחוז. במקביל, מדד המחירים לצרכן עלה בחודש יולי בשיעור הנמוך מהערכות המוקדמות של החזאים וחלה התמתנות בציפיות האינפלציה. יציבות בפעילות נרשמה גם בשוק העבודה. בעולם נמשכת מגמת הדשדוש, כאשר מצד אחד נרשמו עליות שערים חדות במדדי המניות המובילים ומצד שני הפעילות הכלכלית בארה"ב, לרבות בשוק העבודה ושוק הנדל"ן, משקפת את המשך מגמת ההאטה שמסתמנת בחודשים האחרונים.
ניכר כי על אף השיפור המסוים שחל בפעילות הכלכלית במשק חלה הרעה מסוימת בהלכי הרוח של הציבור. בשוק הנדל"ן ניכרה התקררות במהלך חודש יולי כאשר נרשמו האטה במספר העסקאות וירידה במחירי דירות חדשות.