דודי רזניק, מנהל מחקר מאקרו בלאומי שוקי הון, אמר היום (א’) בעקבות המשבר של יוון וגוש האירו כי "הסיכוי לפרישה של יוון מגוש האירו עלה משמעותית בסוף השבוע, על רקע החלטת הממשלה ללכת למשאל עם ב-5 ליולי. העמדה הרשמית של ממשלת יוון היא לא לקבל את תכתיבי שרי האוצר של הגוש, ולכן במידה שהאזרחים יאמצו את הגישה הזו היא תסלול את הדרך ליציאתה של יוון מהגוש.
"בסוף השבוע ניכר כי מתחילה מצוקת נזילות בבנקים היווניים, המבטאת חשש שבתרחיש של פרישה של יוון מהגוש, האירו לא יהיה עוד מטבע חוקי במדינה ואז היוונים יחזרו לדרכמות, ששערן צפוי לצנוח באופן דרמטי לעומת שער האירו כיום.
"עדיין קיים סיכוי לפתרון המשבר, במידה שאחד מהשניים יקרה: או שקרן המטבע תסכים לדחות את פירעון ההלוואה של יוון, הצפוי ביום שלישי הקרוב, 30/6, או במידה ובסופו של דבר תושג פשרה כלשהי בין ממשלת יוון לגוש האירו. בכל מקרה, כנראה שמחר כשייפתח המסחר בעולם להתפתחויות הללו תהיה משמעות בעיקר בשוקי המט"ח והאג"ח בגוש האירו, וגם בשוקי המניות - בעיקר ביוון אך גם בגוש האירו בכללותו", סיכם רזניק.