רבד מדווחת כי אתמול התקשרה חברה זרה בבעלותה המלאה, אשר מחזיקה בחברת נכס בחלקים שווים יחד עם חברה זרה, בהסכם מכר עם צד ג’ שאינו קשור למוכרות, למכירת מלוא אחזקותיהן (100% בשרשור סופי) בקומפלקס של 5 בנייני משרדים בפארק עסקים הנמצא דרומית ללונדון שבאנגליה, המכונה נכס "סולנט", וזאת בתמורה לסך כולל של 67.5 מיליון ליש"ט (כ- 400 מיליון ש"ח). השלמת העסקה צפויה להתבצע ב-24 בספטמבר 2015.

 

השווי ההוגן של נכס "סולנט" בספרי חברת הנכס ליום 31 במרץ 2015 הוא 64 מיליון ליש"ט. התזרים הפנוי שהתקבל בחברת הנכס בשנת 2014 וברבעון הראשון של שנת 2015 הסתכם במאות אלפי שקלים בודדים, ובהינתן תנאי המימון הקיימים, הנכס לא צפוי להניב תזרים מהותי לחברת הנכס בשנים הקרובות.

 

יצוין כי הנכס "סולנט" מוצג בדוחותיה הכספיים המאוחדים של החברה בשווי מאזני בסך כולל של כ-13 מיליון ליש"ט (כ-76.5 מיליון ש"ח). לפיכך, החברה צפויה לרשום בגין המכירה כאמור הפסד, אם לא יחול שינוי לטובה בעלות הפירעון המוקדם של ההלוואה, בסך של כ-1.3 מיליון ליש"ט (כ-7.7 מיליון ש"ח), לאחר הוצאות מכירה בסך של כ-0.7 מיליון ליש"ט ובהתעלם מהשפעת קרן הון בגין הפרשי תרגום.

 

התזרים הפנוי לחברת הנכס מהמכירה, אם וככל שתושלם, לאחר פירעון ההלוואה ועלות הפירעון המוקדם בסך כולל של כ-51.3 מיליון ליש"ט (כ-303.9 מיליון ש"ח), ולאחר הוצאות מכירה, צפוי להסתכם לסך כולל של כ-15 מיליון ליש"ט (כ-88.9 מיליון ש"ח, חלק החברה כ-50%).

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש