שר הכלכלה הצרפתי עמנואל מאקרון תקף אמש את בעלי הוט ואיל התקשורת פטריק דרהי, בין היתר בעלי חברת "הוט", ופקפק בתלותו בהון שגייס על מנת להגיע את מסע הרכישות האחרון שעשוי ליצור קבוצת תקשורת "גדולה מדי מכדי להיכשל".
בדברים שנשא לאחר שחברת אלטיס SA של דרהי הודיעה כי הציעה לרכוש את יחידת הטלקום של Bouygues SA, הזהיר מאקרון כי שרשרת העסקאות של דרהי עשויה להביא להשלכות על משלמי המסים הצרפתים.
"אני לא רוצה ליצור שחקן ’גדול-מכדי-להיכשל’ עם מינוף כזה", אמר מאקרון. "אם מפעילת הטלקום הגדולה ביותר מתפוצצת, נחש מה, מי ישלם על זה? הממשלה, כלומר האזרחים".
באתר מרקטווץ’ מדווחים כי הצעתו של דרהי - סביב סכום של 10 מיליארד אירו (11 מיליארד דולרים) במזומן ל-Bouygues טלקום, על פי מקורבים לעניין - הביאה לזינוק במניות הטלקום האירופאיות אתמול, בשעה שהמשקיעים הריעו לסיכוי לעסקה נוספת הצפויה להפחית את התחרות הקשה בשוק הצרפתי.