בתגובה להחלטת שר האוצר כחלון להגדיל באופן דרמטי את מס הרכישה ולעודד המרת משרדים לדירות, אומר היום ארז כהן, לשעבר יו"ר לשכת שמאי המקרקעין: "זוהי מכת מוות ניצחת לשוק משקיעי הדירות. היא תגרום לכל המשקיעים למשוך את ידיהם מהדירות, תקטין באופן דרמטי את מלאי הדירות הנמצאות בשוק, ובמיוחד באיזור הביקוש בתל אביב וגוש דן ותגרום מיידית להאמרת מחירי השכירות.

 

"כחלון במו ידיו יפגע דווקא בצעירים וחסרי הדירה, אותה אוכלוסיה שהוא מבקש לעזור לה, כביכול. גם עצם העלאת מס הרכישה באופן דרמטי הינה פעולה לא סבירה בעליל שהציבור לא יוכל לעמוד בה והפיאסקו של המעמ אפס שהיינו עדים לו אשתקד, יהיה כאין וכאפס מול הנזק שהיא תגרום לשוק הדיור. התחזית שלי: עלייה מיידית במחירי הדירות באיזור הביקוש. עלייה מידית במחירי השכירות. מה טוב ייצא מכך?", סיכם כהן.

 

ד"ר רינה דגני, מנכ"ל מכון גיאוקרטוגרפיה, התייחסה גם היא לתוכנית של כחלון: "נתוני מחלקת המחקר של גיאוקרטוגרפיה מצביעים בעליל על כך שהנתונים על 100 אלף דירות, כביכול , המשמשות למשרדים במקום דירות, הינם מוגזמים ביותר, ולכן אינני מבינה מדוע כחלון ומשרד השיכון רואים משום מה את המרת הדירות ממשרידם לדירות כאחד מנושאי הדגל שלהם.

 

"אחת, במקום זאת הייתי מצפה שסוף סוף יתמקדו ברעיון הנכון באמת – התחדשות עירונית כוללת, שם בהחלט אפשר וניתן להוסיף מאסה של מאות אלפי יחידות דיור באיזור הביקוש. שתיים, לטעמי זוהי התערבות שלא לעניין בכוחות השוק. אם מישהו רוצה לעשות משרד בדירה וטוב לו עם זה מכל הבחינות, וזה טוב גם לבעלהבית, למה מוכרחים לאכוף בכוח, אם כוחות השוק הולכים לכיוון אחר? הנסיון מלמד שבכל פעם שרצו לכפות מהלכים המנוגדים לכוחות השוק, התוצאה היתה במקרה הטוב חסרת אפקטיביות, במקרה הגרוע סתם גרמה לנזק ובזבוז זמן ומשאבים", הוסיפה ד"ר דגני.

 

בתוך כך, התייחס לנושא ח״כ איציק שמולי (העבודה) במסגרת כנס מחוז תל אביב של לשכת עורכי הדין, בפאנל שעסק בשימוש בכלים מיסויים לפתרון משבר הדיור: "בעיית הדיור היא בעיה לאומית ועל אף שתפקידנו הוא לבלום את הממשלה ולהחליף אותה, נוכל לספק רשת ביטחון פרלמנטרית לחלק מהצעדים שהם בהחלט חיוביים גם בצד ההיצע וגם בצד הביקוש. יחד עם זאת מטרידה העובדה שחסרים מרכיבים של דיור ציבורי ודיור בר השגה שחייבים להיות חלק אינהרנטי בתכנית ויש לדחוף לכך. פעולות אגרסיביות צריכות להיות גם בצד של הביקוש מאחר ולזוג צעיר אין יכולת להתמודד עם מי שקונה את דירתו השישית ולכן אני חושב שמיסוי דירות להשקעה הוא צעד נכון ומוצדק".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש