הבורסה בת"א תפתח הבוקר לאחר שביום ו’ לא התקיים מסחר באירופה ובארה"ב. הערכה כי המסחר יהיה דליל ביותר גם בגלל חג הפסח וגם בגלל יום א’. ביום ו’ פורסם מצב התעסוקה במשק האמריקאי והתברר כי נוצרו הרבה פחות מישרות מהקצב שהמומחים העריכו. נתון זה עלול להשפיע לטובה על הבורסה בניו יורק שתפתח למסחר מחר מאחר שנתון כזה מאותת על דחיית מועד העלאת הריבית בארה"ב.

 

מנגד, פער הארביטרז’ המוצע של המניות הישראליות הנסחרות בניו יורק, מהמסחר ביום ה’, הוא שלילי. בולטות בירידות במניות ת"א 25 הן אורמת, פריגו, גזית גלוב ונייס. מנגד רק מניית טבע חוזרת עם ארביטרז’ חיובי של שליש האחוז.

 

ביום ו’, כאמור לא התקיים מסחר בבורסה בניו יורק ובאירופה. ביום חמישי המסחר בוול סטריט נסגר בעליות שערים קלות, על רקע סגירה מעורבת בבורסות אירופה ולאחר פרסום נתוני מאקרו טובים. הנפט ירד על רקע הסכם במו"מ בנושא תכנית הגרעין של איראן. מדד ה-S&P עלה ב-0.35% ל-2,066.95. מדד הנאסדק עלה ב-0.14% ל-4,886.94 והדאו עולה ב-0.37% ל-17,763.24.

 

ביום ו’ פורסם כי המשק האמריקאי ייצר רק 126,000 מקומות עבודה חדשים בחודש מארס, וציין את העלייה הקטנה ביותר מאז סוף 2013. כלכלנים ציפו לעלייה של 243,000 מקומות עבודה. למרות שרבים העריכו שתהיה ירידה ביצירת מקומות עבודה בחודש מארס, תלילות הירידה באה בהפתעה גדולה. דיווחי התעסוקה לחודש ינואר ודצמבר חלו עדכונים כלפי מטה של כ- 69,000 מקומות עבודה.

 

בבנק לאומי בדקו ומצאו כי ירידת תשואות על פני העקום הממשלתי השקלי במהלך החודשים האחרונים, הביאה לירידה בכדאיות ההשקעה באפיק. במח"מ הבינוני, התשואה לפדיון נטו מתקרבת לאפס. בנוסף, קצב האינפלציה צפוי לעלות במהלך השנה הקרובה, במקביל לשיפור מסוים בצמיחה בישראל. לאור זאת, הם ממליצים על צמצום חשיפה לאג"ח ממשלתי שקלי. בכלל זה, אנו ממליצים לסגור את החשיפה הטקטית לאגרות חוב שקליות ארוכות עליה הם המליצו בחודשים האחרונים. לכן הם ממליצים להשקיע במניות בארץ ובחו"ל.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש