התייחסות ירון זר, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’ לקראת דוחות בזן: החברה תפרסם בשבוע הבא דוח כספי טוב ביחס לקודמים אבל חלש ביחס למצופה מהחברה בטווח הארוך. השיפור יגיע ממרווחים חזקים בפולימרים המפצים באופן לא מלא על חולשת הזיקוק. לאור הסביבה העסקית החלשה אנו מותירים המלצת תשואת שוק וכן מחיר יעד של 2.0 ₪.
אלה הנקודות העיקריות:
שיפור נאה לתקופה הנוכחית אך נמוך מהצפי לט"א – הרווח Ebitda מנוטרל מאוחד של בזן צפוי לעלות ברבעון השני לכ- 50-70 מיליון $ לעומת כ-26 מיליון $ ברבעון המקביל הקודם וכ-35 מיליון $ ברבעון הראשון השנה. מדובר בשיפור נאה אך עדיין חלש עבור בזן.
2. צפי למרווח זיקוק מנוטרל של $4-$3.5 – מרווח אורל ברבעון השני עמד בממוצע על 3.5$, זהה לרבעון הראשון. מרווח הזיקוק המנוטרל של החברה ברבעון הראשון היה נמוך ב- $0.3 מהאורל ועמד על $3.2. להערכתנו, מרווח הזיקוק המנוטרל ברבעון השני צפוי בטווח של 4$-$3.5 (הערכתנו מיום 31/5 עמדה על $4.5-$3.5).
3. מרווחים חזקים במגזר הפולימרים (כאו"ל) – מגזר הפולימרים נהנה ברבעון השני (ובינתיים גם ב-Q3) ממרווחים חזקים בעוד שאשתקד סבל מרבעון חלש. ההשפעה כפולה לאור עליית החזקת בזן בכרמל אולפינים בסוף 2009 מ-50% ל-100%. מאידך, ביצועים גבוהים בכאו"ל מפצים אך לא באופן מלא על חולשה במגזר הזיקוק.
4. ירידת האירו גלומה בתוצאות – הערכותינו כוללות את ירידת האירו ברבעון השני שהינה בעלת השפעה מועטה על החברה.
5. העסקים מול טורקיה נמשכים כרגיל – עד כה לא ניכרת פגיעה מהותית בפעילות החברה מול טורקיה למרות אירועי המשט הטורקי.
לסיכום, צפי לדוח Q2 בינוני, מרווח זיקוק נמוך מתחילת Q3 ומחיר שוק ללא אפסייד משמעותי. אנו ממשיכים בהמלצת תשואת שוק.