יום המסחר האחרון לשבוע בבורסה בתל אביב ננעל בירידות שערים של כאחוז, ובמחזור מסחר גדול מהרגיל. התקיפה הסעודית בתימן והחשש להתלקחות באזור רווי-הנפט גרמו לזינוק במחיר הנפט הגולמי, ולירידות שנרשמות בשעה זו בבורסות אירופה ובוול סטריט והפעילו לחץ על השוק המקומי. מדד ת"א 25 ירד ב-1.07% ות"א 100 ירד ב-0.98%.
המחזור בת"א היה היום כאמור חריג והסתכם בכ-2.5 מיליארד שקל, בעקבות פקיעת האופציות על המעו"ף לחודש מרץ בפתיחת המסחר. מניית בזק ריכזה עניין בעקבות פרסום הדוח לשנת 2014, ומבטח שמיר בלטה לאור אישור תוכנית לרכישת מניות. ההשפעה של המניות הדואליות על המעו"ף הייתה הבוקר שלילית ברמה של 0.8%. בין הדואליות שפתחו שליליות: טאואר ומניות הפארמה ה"כבדות" אופקו, טבע ופריגו.
בקרב מניות ת"א-100, טבע ריכזה גם היום מחזור חריג והובילה את המחזורים בפער ניכר. כמו כן, כיכבו פריגו בירידות בלחץ הארביטראז’ השלילי, הבנקים לאומי ופועלים בהמשך למינוי משה כחלון לשר אוצר, בזק לאור הדוח שהראה גידול ברווח השנתי ולאחר שבג”ץ דחה את בקשתה לעיכוב הרפורמה בשוק הקווי, וכיל . ת"א-25 ות"א-100
מניית אבגול הובילה את העליות במניות ת"א-100 בהמשך לדוח שפרסמה אתמול, ואחריה סלקום , פורמולה מערכות, גב ים, פוקס שדיווחה גם היא אתמול, ומבטח שמיר בעקבות השקת תוכנית רכישה בהיקף של עד 100 מיליון שקל. מנגד, דסק"ש הובילה את הירידות לאחר שעברה להפסד כבד בעקבות הכישלון של הנפקת אדמה. עוד ירדו היום: טאואר עקב השלמת ההצעה להמרת אג"ח ו’, ביג בהמשך לדוח שפרסמה אתמול, פלוריסטם , פרוטרום בתגובה לחיתוך המלצה מבנק אגוד, ומטריקס .
מחוץ לת"א-100, קרדן אן וי זינקה לאחר שדיווחה על רווח ראשון מזה 6 שנים. טיב טעם ואינטרנט זהב בלטו אף הן בעליות לאחר פרסום דוחות שנתיים.
דלק קידוחים ואבנר הודיעו היום כי נובל אנרג’י פורשת מרישיון רות C. השותפות ביקשו מהממונה על הנפט במשרד האנרגיה להאריך את הלו"ז בתוכנית העבודה כדי לאתר מפעיל חלופי ראוי. הסיבות לפרישה, לפי נובל: אי הוודאות הרגולטורית בסקטור בישראל והסיכונים הכרוכים בפעילות החיפוש.
טאואר הודיעה כי השלימה בהצלחה את ההצעה להמרת אג”ח ו’ המואצת בכ-80 מיליון דולר. נוכח עודפי ביקוש של 109% אותם קיבלה החברה להצעתה, בוצעה הקצאה חלקית למבקשים.
מבטח שמיר דיווחה כי דירקטוריון החברה אישר תוכנית לרכישה עצמית של מניות בהיקף עד 100 מיליון שקל. בחברה מציינים כי הרווחים הראויים לחלוקה ב-2014 עמדו על כ-558 מיליון ש"ח. בדירקטוריון סבורים כי "מחיר מניות החברה בבורסה הינו אטרקטיבי ומהווה הזדמנות עסקית ראויה".
ננו דיימנשן הודיעה כי תחשוף לראשונה את מדפסת התלת-ממד להדפסת מעגלים אלקטרוניים רב שכבתיים. הדור הראשון של המדפסת הייחודית שמפתחת החברה ייחשף באירוע מיוחד בת"א ב-14 באפריל. להערכת ננו, משך ההדפסה ייקח כמספר שעות לעומת תהליך ארוך ומסורבל כיום.
הדוח המרכזי היום היה כאמור של בזק: ההכנסות לשנת 2014 הסתכמו בכ- 9.06 מיליארד שקל, ירידה של כ- 5.3% שנבעה מירידה בהכנסות משירותי סלולר עקב התחרות הגוברת ומירידה בהכנסות בזק קווי. ההכנסות ברבעון הרביעי ירדו ב-6.1% לכ- 2.26 מיליארד שקל. הרווח הנקי בשנת 2014 הסתכם בכ- 2.11 מיליארד שקל, עלייה של 19.2% שנבעה בעיקר ממכירת יד-2. החברה תחלק דיבידנד בהיקף של כ-844 מיליון שקל.
פסגות אמרו בתגובה כי בזק הציגה רבעון יציב נוסף, אך מעט נמוך ביחס לציפיות. לדברי אילנית שרף, הדוח ממשיך לגלם יציבות במגזר הקווי ובבזק בינלאומי ושחיקה בתחום הסלולר, ומצביע על יציבות במספר קווי הטלפון והמשך גידול במספר מנויי האינטרנט.
במקביל, דיווחו על תוצאותיהן גם בעלות השליטה בבזק, בי-קומיוניקיישנס ואינטרנט זהב. בעלי מניות בי-קום הרוויחו 70 מיליון ש”ח ברבעון הרביעי, ובעלי המניות באינטרנט זהב רשמו רווח רבעוני של כ-27 מיליון. לבי-קום מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של כ-1 מיליארד שקל; לאינטרנט זהב מזומנים ושווי מזומנים של כ-322 מיליון ש"ח, והחוב הפיננסי נטו בחברה הסתכם בכ-822 מיליון.
קרדן אן.וי רשמה רווח נקי ב-2014 - לראשונה מאז המשבר בשנת 2008. החברה עברה לרווח של כ-5 מיליון אירו מהפסד של כ-101 מיליון ב-2013, בין היתר בשל שיפור במגזר הבנקאות והאשראי, ובמגזר תשתיות המים. עם זאת, דוחות החברה עדיין כוללים הערת "עסק חי".
בעקבות הכישלון של הנפקת הבת אדמה, דסק”ש הודיעה הלילה כי עברה להפסד של כ-700 מיליון שקל ב-2014: ההפסד המיוחס לבעלי החברה הסתכם ב-692 מיליון שקל לעומת רווח של 152 מיליון שקל ב-2013. ההפסד ממימוש ושערוך השקעות ודיבידנדים הסתכם בשנת 2014 ב-723 מיליון שקל, בהשוואה להפסד של 81 מיליון ב-2013; ההכנסות השנתיות גדלו מעט מ-20 ל-20.2 מיליארד שקל.
כיטוב פארמה ביטלה את הגיוס המתוכנן, לאחר שהתקבלו ביקושים של 3 מיליון שקל בלבד. החברה ניסתה לגייס 9 מיליון שקל במסגרת הנפקה של מניות ואופציות לפני פרסום תוצאות ניסוי שלב 3 במוצר הדגל, כאשר סכום המינימום לגיוס נקבע על 7 מיליון שקל.
פסגות מעלים מחיר יעד לבזן בעקבות הדוחות, וקובעים כי הסביבה העסקית של החברה משתפרת. נעם פינקו מעלה את מחיר היעד מ-1.19 ל-1.58 ש"ח ומותיר המלצת "החזק". לדבריו, "השיפור בסביבה העסקית עזר לחברה להציג תוצאות יפות מאוד ברווח המנוטרל, ויימשך גם בתחילת 2015".