משה כחלון<br>קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל
משה כחלון קרדיט: פלאש90, יונתן זינדל

בתי השקעות ואנליסטים מתחילים לפרסם הבוקר תגובות לסיכום הבחירות לכנסת ה-20 שנערכו אתמול, ולהשלכות על שוק ההון. ליאור קידר, סמנכ"ל השקעות בברק בית השקעות, מתייחס לתוצאות הבחירות והשפעתן על השוק המקומי. "להערכתנו, שוק המניות בישראל יעלה בעקבות תוצאות הבחירות, שמראות כי תיווצר קואליציה הומוגנית ויציבה, בשונה משנים קודמות", ציין קידר. לדבריו, "מה שהיה הוא שיהיה – הבורסה תמשיך לטפס ותשבור שיאים חדשים".

 

עוד העריך קידר, כי "המשנה הכלכלית האחראית של נתניהו תימשך, ואפקט כחלון בעניין הבנקים יהיה מוגבל. לדעתנו האג"ח הממשלתי יגיבו בעליות שערים לתוצאות הבחירות ולמשקיעים מומלץ להתמקד באפיק זה באג"ח הבינוני –ארוך. אנחנו עדיין מאמינים שמגמת העליות בשוק העולמי לא הסתיימה ושם כדאי למשקיעים להתמקד בבורסות הגרמנית והיפנית, שנהנות מתוכניות תמריצים נרחבות".

 

עידן אזולאי, מנהל השקעות ראשי באפסילון, מציין כי "התגובה האדישה למדי של השוק לתוצאות הבחירות נובעת ככל הנראה מכך שהוא מעריך שהקואליציה שתורכב תהיה יציבה יותר מזו שקדמה לה בשל ההומוגניות של שותפיה. ייתכן ולממשלה יהיו אתגרים תקציביים מסויימים אשר עלולים לנבוע מהדרישות הכספיות של החברים בקואליציה, אולם כוחה הרבה של מפלגת השלטון יכול למתן דרישות אלו", הוסיף.

 

אייל כהן, מנכ"ל חברת ההשקעות שיא קפיטל, אומר הבוקר כי "לתוצאת הבחירות אין השפעה על שער הדולר מול השקל, והוא נסחר הבוקר בסביבת ה-4.01 שקל, בדומה לשער שבו נסחר ביום שני בערב. גם אתמול, ביום השבתון, לא אירעו תנודות מהותיות בעולם, כאלו שעשויות היו להשפיע על המסחר בדולר-שקל בארץ. בתקופה האחרונה, אנו עדים למכירות דולרים של יצואנים בארץ, כאשר שער ה- 4.00 מהווה תמיכה. ההערכה היא שמרגע שיסתיים לחץ המכירות, נראה את הדולר חוזר למסלול העלייה אל היעד ב- 4.0570 שקל ו- 4.10 אחריו".

 

כהן ציין כי "בעולם הדולר נסחר ביציבות יחסית, לאור המתנת הסוחרים להודעת ה’פד’, הצפויה היום, בנושא העלאת הריבית האפשרית בחודשים הקרובים. השוק מצפה להסיר את המילה ’סבלני’ מהצהרתו הקודמת בנושא עיתוי העלאת הריבית, פעולה שאם אכן תתבצע, תוקדם ההערכה להעלאת הריבית באמצע השנה. הדולר נסחר מול האירו ברמת התמיכה סביב 1.06 דולר לאירו ולא צפויה תנועה מהותית בו עד להודעת הפד, אשר תתפרסם בערב".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש