קרוב ל-200 אלף כניסות מבקרים לישראל נרשמו בחודש פברואר 2015 - כך עולה מנתונים שמפרסמת היום (ב’) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על כניסות לארץ. במקביל, פורסמו נתוני יציאות של ישראלים לחו"ל, לפיהם 246 אלף יצאו לחו"ל בחודש פברואר השנה.
הנתונים מצביעים על כך שבמהלך החודש היו 199 אלף כניסות מבקרים לישראל - מהן, 187 אלף כניסות תיירים; 169 אלף כניסות תיירים בדרך האוויר; 11 אלף כניסות תיירים בדרך היבשה; ו-12 אלף כניסות של מבקרי יום. כמו כן, לא נרשמו כניסות של נוסעים בשיוט.
מממוצע החודשים ינואר-פברואר 2015 בנתונים מנוכי עונתיות, עולה כי בסך כניסות התיירים - למרות שנרשמה ירידה של 15% לעומת הממוצע מנוכה העונתיות של ינואר-פברואר אשתקד, חלה בחודשים אלה עלייה של 6% בהשוואה לממוצע הכניסות מנוכה עונתיות של הרבע האחרון של שנת 2014.
בכניסות תיירים בדרך האוויר- למרות שנרשמה ירידה של 11% לעומת הממוצע מנוכה העונתיות של ינואר-פברואר 2014, חלה עלייה של 9% בהשוואה לממוצע הכניסות מנוכה עונתיות של הרבעון האחרון של שנת 2014.
בחודשים ינואר-פברואר 2015 לפי נתוני מגמה, הרמה הממוצעת של המגמה בסה"כ כניסות תיירים (230 אלף) דומה לזו שנרשמה בחודשים ינואר- פברואר 2013. הרמה הממוצעת של המגמה בכניסות בדרך האוויר (206 אלף) דומה לממוצע המגמה במחצית הראשונה של שנת 2013.
בפברואר 2015, מצביעים הנתונים המקוריים על 273 אלף יציאות, מתוכן 258 אלף יציאות היו דרך האוויר, 14 אלף דרך היבשה ופחות מאלף יציאות היו בדרך הים. 246 אלף ישראלים יצאו לחו"ל בחודש פברואר השנה, 230 אלף מהיוצאים יצאו פעם אחת בלבד במהלך חודש פברואר, והשאר (16 אלף) יצאו לחו"ל בחודש זה פעמיים או יותר.
בחודשים ינואר-פברואר השנה נרשמו 567 אלף יציאות לחו"ל, עלייה של 9% לעומת אותה תקופה אשתקד. 534 אלף יציאות היו דרך האוויר, עלייה של 11%.