"הירידות בפתיחת המסחר באג"ח הממשלתיות באות בתגובה לירידות השערים באג"ח האמריקאי לאחר דוח התעסוקה החיובי שהתפרסם ביום שישי. השוק המקומי חיכה למימוש באג"ח הממשלתיות לאחר ראלי חסר תקדים מתחילת השנה וזהו בסך הכל טריגר למימושים" - כך עולה מתגובתו של ברק גרשוני, מנכ"ל קרנות הנאמנות של בית ההשקעות אלומות, לירידות החדות שנרשמות בשוק האג"ח הממשלתיות.
בבית ההשקעות מציינים כי "כפי הנראה, ירידות השערים בארה"ב ובישראל תהיינה קצרות מועד, על רקע העובדה שבאירופה תתחיל הזרמת כספים אדירה (QE) בימים הקרובים של הבנק המרכזי האירופי, וכן נוכח העובדה שכל יציאה מהשקעה סולידית כמו האג"ח הממשלתיות אל מק"מ ומזומן מזכירה למשקיעים שכספם מניב אפס מוחלט אם לא הפסד".
להערכת אלומות, "התנודתיות באג"ח הממשלתי תלווה אותנו בשנה הקרובה נוכח התשואות האפסיות בישראל ובעולם". גרשוני מציין כי כפי שהמליץ לא מכבר, "בחירת המח"מ קריטית בתקופות אלו והיא צריכה להיות סביב המח"מ הבינוני, קרי 3-6 שנים לפי שנאת הסיכון של המשקיע. השקעה במח"מ ארוך יותר הינה בסיכון גבוה משמעותית ותסבול השנה מתנודתיות קיצונית", סיכם.