התייחסות והעלאת מחיר יעד של צחי אברהם, אנליסט כלל פיננסים ברוקראז’ למטריקס: עוד רבעון חיובי למטריקס, שלאט ובהדרגתיות ממשיכה לקחת נתחי שוק ולדווח על תוצאות חיוביות. החברה מעלה את מדיניות חלוקת הדיבידנד שלה מ- 50% ל75% מהרווח הנקי, שמשקף תשואת דיבידנד של 6.8% על השנה הבאה. אנחנו ממשיכים להמליץ על החברה עם שיפור קל במחיר היעד: ת. יתר במחיר 22 ₪ למניה. 

 

 הרבעון השני: גידול סולידי בהכנסות, שיפור במרווח הגולמי ושמירה על הוצאות תפעול תחת שליטה, ממשיכים להיות מרכיבי הנוסחה המנצחת של מטריקס. למרות גידול של 4.1% בהכנסות המינוף תפעולי הוביל לרווח תפעולי של 32.2 מ’ $. גידול של 16.3% מול התקופה המקבילה. הרווח הנקי היה בהתאם לתחזיות על רקע קיטון בהכנסות המימון.

 

 מגזר התוכנה ממשיך להיות קטר הצמיחה של הרווח התפעולי. עם שני שליש מההכנסות הכוללות, מטריקס מצליחה להגדיל את השיעור הרווחיות התפעולית מהתחום מרמה של 8.3% ברבעון המקביל ל- 9.6% ברבעון הנוכחי ועושה את כל ההבדל. המרווח הגולמי משתפר למרות לחץ לעליות שכר בשוק ה- IT ומעיד על היכולת של מטריקס לגלגל את ההעלאות אל הלקוחות, שמתמודדים בעצמם עם אותם הלחצים.

 

מגזר מוצרי התוכנה ממשיך גם הוא לתרום לתוצאה הסופית ומנטרל את השפעת חטיבת ההדרכה שעדיין לא יצאה מאווירת החיסכון של השנה הקודמת. פעילות החומרה הרוויחה 2.1 מיליון ₪ ברבעון, שיפור קל מול הרבעון המקביל והרבעון הקדם, בשעה שמטריקס מנסה בעיקר לשמור על הרווחיות יציבה בתחום הוולטילי.

 

דיבידנד ומבנה ההון – מטריקס ממשיכה ללכת לקראת המשקיעים ולאחר שעברה לחלק דיבידנד רבעוני היא מעלה את שיעור החלוקה ל- 75% מהרווח הנקי. אנחנו ממשיכים להאמין שהמאזן של מטריקס והנוכחות החזקה שלה בשוק ה- IT המקומי מאפשרים לה לבצע רכישות, גם גדולות, שיקדמו אותה צעד אחד קדימה במרחק מהמתחרות ויוכלו לתת רוח גבית גם למחיר המניה.

 

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש