כלל ביו טכנולוגיות דיווחה הבוקר לבורסה כי נפתרו הבעיות סביב מכירת אנדרומדה, שכזכור נמכרה להיפריון, שבעקבותיה נוצרה מחלוקת בין החברות סביב תכשיר ה- DiaPep277. בעקבות המחלוקת הוקמה ועדת מומחים שבדקה את טענות הצדדים, בעיקר סביב הדרך בה נעשו ודווחו הניסויים בתכשיר זה. לאחר הפגישה הוחלט:

 

היפיריון תשלים את הניסוי Phase III המאמת של DiaPep277 ב-475 חולים המתנהל כעת. התקציב שהוערך על-ידי היפיריון להשלמת הניסוי נותר ללא שינוי והינו 10.5 מיליון דולר ארה"ב.

 

ועדת היגוי אשר תורכב מנציג החברה, נציג מכון ויצמן ונציג היפיריון, תנהל ותכוון את השלמת הניסוי, את ניתוח תוצאותיו ואת המגעים עם רשויות רגולטוריות. עמדת נציג החברה תכריע במקרה של מחלוקת בין חברי ועדת ההיגוי. כל חריגה מתקציב השלמת הניסוי אל מעבר לסך כולל של 12.75 מיליון דולר, ככל שתיגרם כתוצאה מהנחיות ועדת ההיגוי, תכוסה על-ידי החברה.

 

לחברה תינתן האופציה לרכוש את אנדרומדה, אשר תהיה בתוקף עד ליום 30 בספטמבר 2015 . להערכת החברה, עד למועד זה יתקבלו תוצאות הניסוי.

 

החברה תשלם בעת החתימה סך של כ-2.5 מיליון דולר ארה"ב תמורת האופציה. אם החברה תחליט לממש את האופציה ולרכוש את אנדרומדה, אזי החברה תשלם סך של 3.5 מיליון דולר ארה"ב. תשלומים אלו יבוצעו באמצעות מניות של היפיריון המוחזקות כיום בידי החברה.

 

בנוסף, אם תמומש האופציה, תשלם אנדרומדה להיפיריון תשלומים עתידיים מותנים על בסיס הכנסות או תשלומים מסוימים אחרים שיתקבלו על-ידי אנדרומדה או בעלי מניותיה, ככל שיהיו. סך התשלומים העתידיים המותנים כאמור לא יעלה על סך מצרפי של 36.5 מיליון דולר ארה"ב. סכום זה, ביחד עם מחיר מימוש האופציה שהיפיריון עשויה לקבל, הינו בקירוב הסכום המצטבר אותו השקיעה ואמורה להשקיע היפיריון באנדרומדה עד למועד מימוש האופציה.

 

היפיריון, אנדרומדה, החברה, מכון ויצמן וחברת טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ החליפו ביניהן כתבי שחרור הדדיים לגבי טענות בקשר עם DiaPep277.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש