בלוספיר, הנסחרת בנאסד"ק, הודיעה היום על השלמת המימון לפרוייקט הביוגז של החברה בהיקף 5.2 מגה וואט בשרלוט, קרולינה הצפונית. החברה חתמה על הסכם שקעה מחייב עם קרן York Renewable Energy Partners LLC שהינה קרן הקשורה ל- York Capital Management.

 

במסגרת ההסכם, בלוספיר תחזיק ב-25% מהפרוייקט ותקבל תשלום מיידי של 1.25 מיליון דולר. התשלום השני יעמוד על 1.175 מיליון דולר בשני חלקים כאשר הקמת הפרוייקט תסתיים או כאשר תתחיל ההפעלה המסחרית שלו. בין שני הצדדים נקבעו אבני דרך נוספות מהן יכולה החברה להרוויח עוד.

 

שלומי פלס, מנכ"ל בלוספיר, ציין "חתמנו על הסכם להקמה של מתקן מחזור גדול, שתחת לוחות הזמנים הנוכחיים צפוי להיות מופעל ולהתחיל לייצר אנרגיה ומכירות ברבעון הרביעי של שנת 2015. מדובר בהכנסות הראשונות של החברה הנובעות מהתשלום הראשון בהסכם ומכאן נמשיך להכנסות קבועות ממכירת החשמל והקומפוסט בהמשך השנה".

 

בלוספיר עוסקת בהפקת חשמל, מביוגז הנוצר מפסולת אורגנית ביתית, ומכירתו בחוזים ארוכי טווח לחברות אנרגיה. הפקת חשמל מפסולת הינו תחום הצומח במהירות בשוק האנרגיה המתחדשת. על פי דוח של SBI Energy, תחום זה הגיע להיקף של כ-6 מיליארד דולר בשנת 2012 וצפוי להגיע להיקפים של כ-29 מיליארד דולר עד שנת 2022.

 

בלוספיר פועלת בתחום האנרגיה ועד כה התמקדה בייצור חשמל מביוגז המופק מפסולת אורגנית (בעיקר שיירי מזון), ומכירתו לחברות אנרגיה מובילות באמצעות התקשרויות ארוכות-טווח. לחברה פרויקטים של ייצור חשמל במתקנים בארה"ב ואיטליה ולאחרונה נכנסה גם לשוק הישראלי.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש

  • 2
    משהו מסריח למה החברה ציבורית

    למה חברה כזאת נסחרת במחיר כזה נמוך והחברה ציבורית ולא עומדים לקנות אותה והיפך שמנפיקים מניות כל פעם יותר נמוך כנראה שלא יקום ולא יההיה הכל סיפור בורסאי ותו לא

    • אשד
    • 09/02/2015 23:15
  • 1
    בלוספיר הודעה כ"כ מהותית

    מדובר על הכנסת כסף לחברה ב-2015 בכמות של לפחות מחצית משוי החברה כך שהיא אמורה לכאורה לעלות היום 50% + פטנט הבטריה שרכשה לאחרונה מאוניברסיטה בסינגפור [להארכת חיי הבטריה ל-20 שנה וזמן הטענה מינימלי] שזה בוננזה רצינית מאוד ובכ"ב לא משתקף היום בעליה בשער המניה יתכן והיום יוצאים כל מיני שקיבלו מניות ואופציות כמשכורת ואח"כ לא מאמין שתרד עוד [מהנימוקים כדלעיל]
    למעבר להודעה בפורום לחץ כאן

    • 052052
    • 09/02/2015 20:57