בית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע החליט היום (ג’) כי על הנהלת המפעל ופורג’ט לחזור ולנהל משא ומתן אינטנסיבי עם נציגות העובדים וההסתדרות לגבי הנושאים במחלוקת. בזמן שהצדדים יקיימו משא ומתן, העובדים ישובו לעבודה סדירה ובעוד שבועיים הצדדים יודיעו לבית הדין על תוצאות ההידברות.
השופטת יעל אנגלברג-שהם מתחה ביקורת על התנהלות המפעל, וקבעה כי הנהלה פעלה בניגוד לחוק, כאשר החליטה לנסות לשמר את פעילות המפעל באמצעות מחליפים לעובדים השובתים.
מאיר בביוף, יו"ר הסתדרות העובדים במרחב הנגב, אמר היום: "אני מברך על הודעת בית המשפט שקבע כי הנהלת ופורג’ט הפרה את החוק כאשר הכניסה למפעל, בזמן שביתה עובדים חדשים, על מנת לשבור את המאבק. מעבר לזה הוחלט כי העובדים יחזרו לעבודה ובמקביל המו"מ ימשך בחסות בית המשפט ובאופן אינטנסיבי למשך שבועיים. במידה ולא תהיה הסכמה נחזור למאבק".
נזכיר כי עובדי ופורג’ט באופקים הפסיקו לפני עשרה ימים את כל פעילות הייצור במפעל במחאה על סירובה העיקש של ההנהלה לנהל עמם משא ומתן להסדרת זכויות העובדים במסגרת ההסכם הקיבוצי.