גב ים פרסמה דוחות טובים לרבעון השני בהתאם לציפיותינו, כאשר חל שיפור קל במרבית הפרמטרים. להלן התייחסות מגדל שוקי הון:
גידול בהכנסות- חל גידול של כ-2.7% בהכנסות שכר הדירה ודמי הניהול לעומת הרבעון המקביל, וזאת למרות מימוש מספר נכסים קטנים במהלך שנת 2009 שהניבו כ-1.5 מ’ ₪ לרבעון. לעומת הרבעון הקודם, חלה עליה כ-1%. החברה לא מפרטת לגבי השפעת האינפלציה השלילית ברבעון הראשון על תוצאות הרבעון הנוכחי.
גידול ב-NOI – גידול של כ-2% לעומת התקופה לרמה של כ-70 מ’ ₪ בהתאם לציפיות. תפוסה יציבה ותזרים חזק – נותרה ברמת 95% ללא שינוי בשנה האחרונה. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת עמד על כ-87 מ’ ₪. עלייה בשווי ההוגן של נדל"ן להשקעה (כולל בהקמה) - עלה ברבעון בכ-25 מ’ ₪, בעיקר עקב שיערוך פרויקט מודיעין, המבנה המרכזי בפרויקט הרצליה צפון ועדכון שוויים של נכסים שנמכרו עד למועד הדו"ח.
מגורים – החברה מכרה 7 יח"ד במחצית הראשונה של השנה בקריית מוצקין ובכך סיימה את המכירות בפרויקט. נכון להיום לא נותרו לחברה פרויקטים בבניה ועיקר תשומת הלב נתונה לתכנון פרויקט רמת חביב בחיפה המשותף לחבר ולאוסיף.
דיבידנד – בהתאם לציפיותינו מהרבעון הקודם, החברה הודיעה על חלוקת דיבידנד של 120 מ’ ₪ אשר ישולם בספטמבר, מה שמשקף תשואת דיבידנד נוכחית של כ-6.75%.
לסיכום, גב ים הציגה תוצאות טובות בהתאם לציפיות עם שיפור קל או יציבות במרבית הפרמטרים. המשך תחילת הנבה של מבנים בפרויקט הרצליה צפון, עליית מחירים איטית בשוק המשרדים, וכניסה מושכלת ושמרנית להשקעות חדשות (כגון הפרויקט המתוכנן עם אמות בדרך השלום בת"א), מתווה המשך צמיחה בביצועי החברה.