הבורסה בת"א תפתח את השבוע בעליות, למרות ירידות השערים בוול סטריט ביום ו’. הפער התיאורטי של מניות הארביטרז’ הוא חיובי ברמה של 0.67%. מניות הפארמה אופקו, טבע  ופריגו חוזרות בארביטרז’ והן יבלטו במסחר. מניית טבע זינקה ביום ו’ ביותר מ-2% במחזור גבוהה על רקע דיווח בבלומברג לפיו חברת פייזר, המחפשת מקורות צמיחה, גיששה בשלהי 2014 אחר אפשרות רכישתה. לעומת זאת מניות הסלולרי ימשיכו כנראה במסען דרומה כאשר מניית אינטרנט זהב  וסלקום חוזרת בארביטרז’ שלילי.

 

היום הבחירות ביון. מפלגת השמאל מובילה בסקרים אחרונים עד 6.6% על פני מפלגת השלטון השמרנית של ראש הממשלה סמאראס; בה בעת התברר כי יוון לא תהיה זכאית לתכנית ההרחבה הכמותית של ה-ECB עד חודש יולי הקרוב ולכן יתכן כי ממשלת שמאל תוציא את יון מגוש האירו ותחזור להשתמש בדרכמה. הדבר יזעזע את השווקים הפיננסיים.

 

מדדי המניות בארה"ב סיימו את המסחר ביום שישי בד"כ בירידות, יום לאחר העליות בעקבות ההכרזה על תכנית תמריצים אגרסיבית של הבנק המרכזי של אירופה. אבל את השבוע סיימו המדדים בעליות שערים. S & P 500 ירד ביום ו’ 11.33 נקודות, או 0.6%, ל-2,051.82 נקודות וסגר את השבוע בעלייה של 1.6%, העלייה הגבוהה ביותר מאז דצמבר 19. מדד הדאו ג’ונס נפל 141.38 נקודות, או 0.8%, ל- 17,672.60. מדד זה סגר את השבוע עם עלייה של 0.9%. הנאסד"ק סיים ביום ו בעלייה של 7.48 נקודות, או 0.2%, ב-4,757.88, עלייה שהשאירה אותו עם עלייה שבועית של 2.7%, הגדולה ביותר מאז אוקטובר.

 

מחיר הנפט המשיך לרדת ביום שישי והוא הגיע לרמה של 45.59 דולר לחבית. הנפט סגר ירידה שבועית של 7%. ירידה זו תמשיך להשפיע בוודאי על מחירי מניות האנרגיה. כאשר ברקע פורסם כי תשובה מוכן למכור את אחזקותיו בתמר ולהישאר עם לוויתן.

 

כלכלני בנק לאומי ממליצים בסקירתם השבועית, להמיר חלק מהאחזקות של אג"ח קונצרניות איכותיות בישראל (שלא נפגעו כמעט בחודשים האחרונים), באג"ח קונצרניות בארה"ב ברמת סיכון דומה (יש להתחשב בפערי סולמות הדירוג בין השווקים). זאת, בשל תמחור עדיף באפיק האג"ח הקונצרני בארה"ב. מבחינתם, הרכיב המנייתי בתיק ההשקעות ממשיך להיות האפיק המועדף לנטילת סיכון, למרות שרמת התמחור הכוללת באפיק אינה נמוכה.

 

בבנק אגוד עדכנו השבוע את ההמלצה בנוגע לאפיק הסולידי ומקנים העדפה לאג"ח השקלי (60%) על הצמוד (40%). "ומכיוון שבאפיק הצמוד התשואה שלילית כבר ל- 6 השנים הקרובות, אנו עוברים להמליץ על משקל עודף לאג"ח שקלי, כאשר צמודים עדיפים למח"מ הבינוני-ארוך, על מנת להגן על הפתעות אינפלציה בשנים בהן התחזית פחות מהימנה".

 

בנוסף לצרות בסלולרי, מניית בזק אולי תמשיך להגיב לידיעה כי קיבלה בקשה לאישור תובענה כתובענה ייצוגית אשר הוגשה בבית המשפט המחוזי בתל אביב - המחלקה הכלכלית בסך של בין 1.1 ל-2 מיליארד ש"ח. עניינה של הבקשה הינו אישור תובענה ייצוגית לפיצוי של המבקשת וחברי הקבוצה המיוצגת בגין ההפסדים אשר נטען על ידי המבקשת כי נגרמו להם בשל "מחדלי דיווח של החברה לבורסה לניירות ערך בתל אביב ומהסתרת מידע מהותי מציבור המשקיעים". לטענת המבקשת החברה לא דיווחה כנדרש על שני מהלכים מהותיים ומשמעותיים: "הפחתת דמי קישור הגומלין" ו"רפורמת השוק הסיטונאי".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש