חברת אדמה פתרונות לחקלאות הודיעה היום (ה’) על השלמת הנפקה פרטית למשקיעים מסווגים. תמורת ההנפקה, בסך של כ- 700 מיליון ₪ וכן כ-350 מיליון ₪ של גיוס עתידי ממימוש אופציות, נועדה למחזור חוב קיים.
הנפקת האג"ח, שנעשתה במהלך בזק, זכתה להיענות גבוהה מצד משקיעים מוסדיים שהזרימו ביקושים המשקפים גיוס מיידי ועתידי של כ-1.8 מיליארד ₪ (מתוכם כ- 600 מיליון ₪ עם מימוש אופציות), למעלה מפי שלושה מהסכום שהחברה ביקשה לגייס במסגרת ההנפקה.
לנוכח ביקושי היתר הגדילה החברה את הגיוס המיידי לכ-700 מיליון ₪ וכ-350 מיליון ₪ של גיוס עתידי שינבע ממימוש אופציות. מחיר הסגירה בהנפקה היה גבוה ממחיר השוק, ומשקיעים שהזרימו הזמנות במחיר הסגירה קיבלו כ-87% מהזמנתם. בין המשקיעים בהנפקה נמנות חברות הביטוח וקופות הגמל המובילות בישראל.
חן ליכטנשטיין, נשיא ומנכ"ל אדמה, אמר היום: "החברה מודה למשקיעים על הענותם החזקה. ההשתתפות הערה בלו"ז הקצר, כמו גם ביקושי היתר, משקפים את עוצמת האמון של שוק ההון בחברה".
במסגרת המכרז תקצה החברה יחידות, המורכבות מ: 1000 ש"ח ע.נ. אגרות חוב (סדרה ב’) במחיר של 1293 ש"ח, המשקף תשואה של %4.545 כתבי אופציה לא סחירים, שכל אחד מהם ניתן למימוש ל-100 ש"ח ע.נ. אגרות חוב (סדרה ב’), ובסה"כ ניתנים להמרה ל- 500 ש"ח ע.נ. אגרות חוב (סדרה ב’).
אגרות החוב שתונפקנה מדורגות בדירוג ilAA- של חברת Standard & Poor’s Maalot.