נטייה לעליות שערים נרשמת בשעות הצהריים בבורסה בתל אביב, בהשפעת הנעילה החיובית בניו יורק ביום ו’. פער הארביטראז’ על המעו"ף היה בפתיחת המסחר שלילי בשיעור זניח, ומנגד טבע חזרה עם פער חיובי של 0.4% ופריגו עם פער חיובי של 0.47%. מניות הסלולר סלקום ופרטנר, שצללו בכ-30% בבורסה המקומית מתחילת השנה, ממשיכות במסע דרומה. מחירי הנפט התאוששו במידת מה ביום ו’, והדבר משפיע לטובה על המסחר של מניות האנרגיה. במקביל פורסם כי התמ"ג במשק עלה ב-0.2% ברבעון השלישי. מחזור המסחר דליל, ועומד על כרבע מיליארד ש"ח.
טבע, כיל ופועלים מובילות את המחזורים בקרב מניות ת"א-100, ואחריהן קנון, בזק ואלוני חץ שמרוויחה מההודעה הדרמטית של הבנק השוויצרי מיום ה’ האחרון. ת"א 25 ות"א 100
הצניחה בפריון נטוורק נבלמה, והמניה מובילה את העליות בת"א-100. אחריה בעליות אלרוב ישראל ונדל"ן שנהנות מהחלטת הבנק המרכזי בשוויץ לחתוך ריבית ולבטל את רצפת המטבע, איידיאו, אי.די.בי פתוח שפועלת להנפקת זכויות, וסאמיט . פרטנר וסלקום ממשיכות כאמור לצנוח על רקע התחרות העזה בענף הסלולר. אחריהן בירידות: דסק"ש, נייס , אבוג’ן ורמי לוי .
מחוץ לת"א-100, קסניה שהודיעה בסוף השבוע כי פוליפיד פרסמה טיוטת תשקיף מעודכנת להנפקת מניותיה ורישומן למסחר בנאסדק, לפיה סכום הגיוס המתוכנן הינו בטווח שבין 17.4 לבין 20.2 מיליון דולר, מזנקת במסחר.
מדדי המניות בארה"ב סיימו את השבוע התנודתי בעליות שערים. מסחר רגוע בנפט ובשווקי המט"ח העולמיים, סיפק אווירה רגועה וחיזק את אמון המשקיעים. המדדים העיקריים שברו רצף ירידות של חמישה ימים, אך עדיין סיימו את השבוע הרביעי ברציפות עם ירידות. S & P 500 סגר בעליה של 26.75 נקודות, או 1.3%, ברמה של 2,019.42 נקודות, אך רשם ירידה שבועית של 1.2%. מדד הדאו ג’ונס צבר 190.86 נקודות, או 1.1%, לרמה של 17,511.57, ואיבד 1.3% בסיכום שבועי. הנאסד"ק סיים את היום עם גידול של 63.56 נקודות, או 1.4%, ב-4,634.38, ורשם 1.5% ירידה שבועית.
במשק המקומי, ביום ה’ בערב פורסם מדד המחירים של חודש דצמבר שנותר ללא שינוי. בשנת 2014 ירד מדד המחירים לצרכן ב-0.2%. באקסלנס צופים היום כי ”האווירה הדיפלציונית תעמיק לפני שתשתפר - אבל זה יהיה מהיר". להערכת האנליסטים של בית ההשקעות, מדד חודש ינואר צפוי לרדת ב-0.7%, והריבית תישאר יציבה בהודעה הקרובה. כמו כן, מגמת העלייה בסעיף מחירי הדיור במדד צפויה להימשך.
התוצר המקומי הגולמי, במחירים קבועים ולאחר ניכוי השפעת העונתיות, עלה ברבעון השלישי של 2014 ב-0.2% בחישוב שנתי, לאחר עליות של 1.9% ברבעון השני ושל 2.8% ברבעון הראשון של 2014. כך עולה מאומדן שלישי ואחרון של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. העלייה המתונה בתוצר ברבעון השלישי 2014 משקפת עליות בהוצאה לצריכה פרטית, בהוצאה לצריכה הציבורית וביצוא סחורות ושירותים וירידה בהשקעה בנכסים קבועים. נוסף על כך, הייתה עלייה ביבוא סחורות ושירותים.
ממחלקת המחקר של בורסת ת”א נמסר כי במהלך 2014, בעלי עניין מכרו מניות בשווי של כ-5.5 מיליארד שקל. מדובר בהמשך המגמה שהחלה בשנת 2013, אז מכרו בעלי עניין מניות בכ-6 מיליארד שקל. בין המוכרים הגדולים ביותר: משפחות ברונפמן ושראן, שלמה אליהו, דיסקונט, לאומי וצדיק בינו.
מנתונים שפורסמו ע"י בית ההשקעות מיטב דש עולה כי קרנות מניות בחו”ל גייסו מתחילת החודש כ-260 מיליון ש”ח, ואילו קרנות מניות בישראל וגמישות איבדו כ-80 מיליון. בשבוע שחלף, רשמו הקרנות המנייתיות גיוסים בהיקף של כ-70 מיליון ש"ח, המשקפים גיוס של 110 מיליון לקרנות המשקיעות בחו"ל ופדיון של 40 מיליון בקרנות המתמחות בישראל.
בנק דיסקונט הודיע כי סוכנות דירוג האשראי מודי’ס הורידה את הדירוג לבנק ל-Baa1/Prime-2 בתחזית שלילית. בסוכנות מציינים כי הצעד נבע מהרווחיות הנמוכה של הבנק, שנובעת מיחסי יעילות נמוכים, לדבריהם. כמו כן, מציינים במודי’ס כי המהלך הושפע מכרית ההון הצנועה של הבנק.
לאחר שהודיעו בסוף השבוע כי אפל ביטלה את החתימה הדיגיטלית המאושרת שבידי חברת הבת ג’ניו, מעריכים היום בסומוטו כי הפגיעה מההודעה תהיה מצומצמת יחסית. בחברה סבורים כי הסיבה להודעת אפל נוגעת לכמות תלונות גבוהה של משתמשי קצה, הנובעת בין היתר מההיקף הגדול של התקנת תוסף החיפוש Omnibar בדפדפן Safari.
שלמה נדל”ן ואשטרום נכסים הודיעו היום כי ירכשו באמצעות חברה משותפת נכס בפרנקפורט בכ-20 מיליון אירו. הנכס בן 3.2 דונם על שטח בנוי של 11.1 אלף מ"ר מושכר במלואו, מרביתו ללשכת העבודה של עיריית פרנקפורט לתקופה של כ-4 שנים.
אלוני חץ מודיעה כי הבת קאר (CARR) מצויה במו”מ מתקדם להשכרת משרדים שתקים במתחם וושינגטון פוסט לגוף פיננסי. אם יובשלו התנאים, יושכרו מרבית שטחי המשרדים בקומפלקס המשרדים החדש שהחברה מתכננת לגוף הפיננסי בארה"ב לו דירוג +AA.