סומוטו הודיעה הלילה (א’) כי חברת הבת ג’יניו פנתה ביום 15 בינואר 2015 לחברת Apple על מנת לבחון את הנסיבות לקבלת ההודעה לפיה בוטלה החתימה הדיגיטלית המאושרת שבידי חברת הבת, ואת אפשרות ביטולה.
כפי שנמסר לג’יניו מטעם Apple הנושא מצוי בבדיקה, וג’יניו מצפה לקבלת תשובת Apple בזמן הקרוב. החברה מעריכה כי הסיבה להודעת Apple נוגעת לכמות תלונות גבוהה של משתמשי קצה, אשר נובעת בין היתר מההיקף הגדול של התקנת תוסף החיפוש Omnibar בדפדפן Safari. ג’יניו קיימה בעבר שיחות עם Apple מתוך כוונה לתת מענה לתלונות אלו, ובעקבות כך אף ביצעה התאמות מסוימות בתוסף. לג’יניו לא ניתנה כל אינדקציה ו/או אזהרה בדבר כוונת Apple לפעול לביטול החתימה הדיגיטלית.
סומוטו מבהירה כי היא ממשיכה להפיץ את מוצריה, לרבות מוצרי ג’יניו, הרצים על מערכת ההפעלה של Apple, ומכאן שההשפעה האפשרית על הכנסות החברה מוגבלת להכנסות החברה מתוכנת "Omnibar" בדפדפן Safari של Apple, כמפורט: חברת Apple מנפיקה חתימות דיגיטליות לחברות המפיצות תוכנות המהוות אישור להרצת התוכנה בסביבת Apple. החתימה הדיגיטלית ניתנת לגוף פיתוח עבור מוצר מסוים או מספר מוצרים. ג’יניו משתמשת בחתימה הדיגיטלית, עבור מוצרי ג’יניו לרבות מערכת ההתקנה החכמה המופצים על גבי מערכת ההפעלה OSX וכן עבור תוסף החיפוש המפותח על ידי ג’יניו "Omnibar" בדפדפן Safari של Apple.
החתימה הדיגיטלית של ג’יניו שבוטלה כאמור, מתייחסת אך ורק לתוסף התוכנה "Omnibar" בדפדפן Safari, ואינה מתייחסת ליכולת ג’יניו להפיץ את מוצרי ג’יניו על גבי מערכת ההפעלה של Apple. ג’יניו ממשיכה להפיץ ולהתקין על פי האישור התקף שבידיה את מוצרי ג’יניו על גבי מערכת ההפעלה של Apple לרבות תוספי החיפוש "Omnibar" הרצים על גבי דפדפן Chrome של Google ודפדפן Firefox של Mozila וכן דף הבית החכם של ג’יניו הכולל פונקצית חיפוש בדפדפן Safari של Apple.
בסומוטו מעריכים כי היקף של כ-25% מהכנסותיה בשנת 2014 (על פי תחשיב הכולל את כלל הכנסות החברה הכוללות את הכנסות החברה וג’יניו) נובעות מהתקנת התוכנה Omnibar בדפדפן Safari של Apple. להערכת החברה למועד הדיווח, ההשפעה על הכנסותיה בשנת 2015 צפויה להיות נמוכה משמעותית משיעור זה:
לעניין תוכנות שהותקנו על ידי ג’יניו בעבר והשפעתן על הכנסות החברה, מובהר כי החברה תהא זכאית להכנסות עתידיות משמעותיות שעיקרן צפויות להתקבל בשנת 2015, ואשר טרם הוכרו בשנת 2014, וינבעו מחיפושים עתידיים שיבוצעו על ידי משתמשי קצה שג’יניו התקינה אצלם תוכנות בעבר.
על פי המידע המצוי למועד הדיווח בידי הנהלת החברה, מעריכה הנהלת החברה כי הכנסות אלו בשנת 2015 יצמצמו באופן משמעותי את השפעת היקף הפגיעה הפוטנציאלי מהכנסות החברה מהתקנת תוכנת Safari בדפדפן Omnibar.
כמו כן, החברה מבצעת את הפעולות הבאות מתוך כוונה להגדיל את הכנסותיה הנובעות מדפדפן Safari: במידת הצורך, לבצע עדכונים דרושים שיאפשרו המשך התקנת התוכנה בדפדפן Safari; המשך התקנת מוצר Omnibar או מוצרים דומים לדפדפן Safari באמצעות רישיון מתאים; החברה מתכוונת להפיץ כבר ברבעון הראשון 2015 תוכנות ותוספים נוספים לדפדפן Safari; החברה פועלת להגדלת מספר המפרסמים בפלטפורמת Apple OSX לרבות מפרסמים על גבי דפדפן Safari.