כלכלני מחלקת המחקר של בנק אגוד כותבים בסקירתם השבועית כי "הדולר נחלש מול השקל השבוע וחזר להיסחר שוב מתחת לשער של 3.9 שקל, ברקע למגמה מעורבת במסחר בדולר מול המטבעות העיקריים בעולם. נקודת תמיכה לדולר נמצאת ב-3.88 שקל ולאחר מכן ב-3.80 שקל לדולר. נקודת התנגדות להתחזקות הדולר ב- 4.057 שקל לדולר ואחריה ב- 4.10 שקל לדולר. מול האירו התחזק הדולר גם השבוע וממשיך להיסחר ברמות שיא של 9 שנים".

 

 באגוד מתייחסים גם לדרמה שהתחוללה אתמול, כאשר הבנק השוויצרי המרכזי הפחית את הריבית על הפיקדונות למינוס 0.75% וביטל את שער התקרה לפרנק. "השוק הגיב היסטרית, כאשר הפרנק קפץ בשיעור שנע בין 10%-25%. בכלל, אם צריך לתת כותרת על לשבוע המסחר החולף בעולם – הכותרת היא תנודתיות. השבוע החולף היה תנודתי מאוד הן ברמה יומית והן ברמה תוך יומית. גם במדדי וול סטריט נרשמה תנודתיות, וברקע נפתחה עונת הדוחות הכספיים לרבעון הרביעי, כשעד כה הנתונים מעורבים. אצלנו בארץ נסחרו המדדים בירידות קלות, כשהמעוף רשם ירידה שבועית של 0.3% ומדד ת"א 100 ירידה שבועית של כ-0.5%".

 

באגוד מציינים עוד כי "בניגוד לחששות מביצועי חסר של אגרות החוב הממשלתיות בתחילת השנה, בינתיים הן עלו במחצית הראשונה של ינואר בכ- 1.3%, ודווקא בהובלת האגרות הצמודות, על אף המדדים הנמוכים הצפויים". באגוד ממליצים על חשיפה של 18% לאג"ח קונצרני בתיק מייצג ושל 25% בתיק ספקולטיבי, "לאור הטלטלות האחרונות, אנו ממליצים על מח"מ ממוצע של עד 3 שנים ולתת עדיפות לאגרות איכותיות יותר (מבחינת דירוג ובטחונות). ביחס בין שקלי לצמוד אין העדפה (50-50)". על רקע התנודתיות, בבנק אגוד לא מבצעים השבוע שינויים בהרכב תיק ההשקעות המומלץ וממשיכים להמליץ על חשיפה מנייתית של 20% בתיק מייצג ושל 32% בתיק ספקולטיבי, עם העדפה לחו"ל (60%) על ישראל (40%). הפיזור הגיאוגרפי המומלץ: ארה"ב – 54% גוש האירו -23% בדגש על חברות גלובאליות, אסיה ללא יפאן - 10% ,יפאן 7% ואנגליה- 6%. בנוסף, מומלצת השקעה במניות דיבידנד גלובאליות בעלות תזרימי מזומנים יציבים. ללקוחות ספקולטיביים מומלצת חשיפה גם לסין.

 

מבחינת הסקטורים בארה"ב מומלצת השקעה בסקטורים: סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה, סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים, ללקוחות ספקולטיביים ניתן לתבל בתת הסקטור הביומד בשל הפוטנציאל הגלום בו. סקטור הטכנולוגיה בדגש על הסמיקונדקטור וסקטור הפיננסיים על רקע המשך הצמיחה והשיפור בכלכלה האמריקאית. תת הסקטור התחבורה , על רקע הירידה במחירי האנרגיה והתייעלות החברות. 

 

בהתייחס לסחורות – כלכלני אגוד ממליצים על השקעה של 5% מהתיק לזהב בראיה לטווח ארוך בהתאם לסיכון התיק.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש