קרדיט: depositphotos/lucidwaters
קרדיט: depositphotos/lucidwaters

מנתונים שמפרסמת היום (א’) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, עולה כי בשנת 2014 בהשוואה ל-2013 (נתונים מקוריים), נרשם מספר שיא של יציאות לחו"ל של ישראלים - 5.2 מיליון, עלייה של 9%.

 

במחצית הראשונה של שנת 2014 נרשמה עלייה של 12% לעומת המחצית הראשונה של 2013 ואילו במחצית השנייה של 2014 נרשמה עלייה מתונה יותר של 6.5% - זאת כנראה בהשפעתו של מבצע "צוק איתן" שחל בחודשי הקיץ יולי-אוגוסט.

 

בדרך האוויר, נרשמו 4.7 מיליון יציאות לחו"ל - עלייה של 11%, וכ-378 אלף יציאות היו בדרך היבשה (ירידה של 6%). יותר מרבע מכלל היציאות - 1.3 מיליון - היו בחודשי הקיץ יולי-אוגוסט. 4% מכל היציאות בשנת 2014 היו של ישראלים המתגוררים בחו"ל ובאו לארץ לביקור מולדת.

 

הנתונים על מספר היוצאים, מצביעים על כך ש-2.8 מיליון ישראלים יצאו לחו"ל (עלייה של 6%), מתוכם 84 אלף היו ישראלים המתגוררים בחו"ל ובאו לארץ לביקור מולדת. 1.8 מיליון מהיוצאים לחו"ל יצאו פעם אחת בלבד במהלך השנה, עלייה של 3%, ו-1 מיליון יצאו לחו"ל פעמיים או יותר במהלך השנה, עלייה של 13%. הגיל הממוצע של הישראלים אשר יצאו לחו"ל היה 40.

 

במקביל, פורסמו נתוני הכניסות לישראל במהלך השנה. בשנת 2014 נרשמו 3.3 מיליון כניסות מבקרים - ירידה של 8% בהשוואה לשנת 2013. בחודשים ינואר-יוני 2014 חלה עלייה של 19% בכניסות מבקרים לישראל לעומת 2013, ומנגד ביולי-דצמבר נרשמה ירידה של 20% לעומת התקופה המקבילה ב-2013.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש