להערכת חטיבת המחקר של בנק ישראל, התוצר המקומי הגולמי צפוי לצמוח ב-2.5% ב-2014, ב-3.2% ב-2015 וב-3.0% ב-2016. כך עולה מהתחזית המקרו-כלכלית שגיבשה החטיבה בדצמבר 2014, ואשר הוצגה לוועדה המוניטרית אתמול (א’), לקראת קבלת ההחלטה על ריבית בנק ישראל לינואר 2015, שנותרה ללא שינוי ברמה של 0.25.

 

להערכת חטיבת המחקר, שיעור האינפלציה בשנה הקרובה (המסתיימת ברבעון הרביעי של 2015) צפוי להסתכם ב-1.1%. בנק ישראל צפוי להותיר את הריבית בשיעור של 0.25% במהלך 2015, והיא תתחיל לעלות במהלך שנת 2016.

 

חטיבת המחקר של בנק ישראל עורכת בכל רבעון תחזית מקרו-כלכלית (Staff Forecast), וזו מתבססת על כמה מודלים, על מקורות מידע שונים ועל הערכות שיפוטיות. בתהליך זה יש תפקיד מרכזי למודל ה-DSGE (Dynamic Stochastic General Equilibrium) שפותח בחטיבת המחקר של הבנק – מודל מבני שמבוסס על יסודות מיקרו-כלכליים. המודל מספק מסגרת לניתוח הכוחות המשפיעים על הכלכלה, והוא מאפשר לגבש את המידע מהמקורות השונים לכדי תחזית מקרו-כלכלית למשתנים ריאליים ונומינליים, המתאפיינת בעקביות פנימית ובסיפור כלכלי.

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש