ארקו החזקות מודיעה היום (ד’) כי GPM Investments LLC, חברה בת הנמצאת בעקיפין בשליטתה של החברה, ממשיכה בהרחבת פעילותה והתקשרה בהסכם לרכישת 8 תחנות דלק וחנויות נוחות - כולל שטחי הנדל"ן של תחנות אלה - הנמצאות במדינות דרום קרולינה וצפון קרולינה, ארה"ב וזאת בתמורה לסך של 8 מיליון דולר, בתוספת עלות המלאי.
בהתאם להסכם הרכישה, חברת הבת התחייבה להפקיד תוך 5 ימי עסקים לאחר מועד החתימה על הסכם הרכישה, פיקדון בסך של 350 אלף דולר אשר יופחת ממחיר התמורה, לכשהעסקה תושלם, או שיוחזר לחברה הבת, ככל שהעסקה לא תושלם, ובלבד שהעסקה לא הושלמה כתוצאה מהפרת הוראות הסכם הרכישה על ידי החברה הבת. היה והעסקה לא תושלם כתוצאה מהפרת הוראות הסכם הרכישה על ידי המוכרים, התחייבו המוכרים לשלם לחברה הבת פיצוי של 350 אלף דולר.
השלמת העסקה כפופה, להתקיימותם של תנאים מתלים שעיקריהם קבלת כל האישורים הנדרשים על פי דין, לרבות קבלת אישורים להעברת הבעלות ביחס לאתרים הנרכשים ואישורים מגופים רגולטוריים, ובכלל זאת, אישורים למכירה של כרטיסי הגרלה ומכירת אלכוהול באתרים הנרכשים, כמו גם השלמת בדיקות הנאותות, כולל בדיקת נאותות חשבונאית, בגין איכות הסביבה ובגין שטחי הנדל"ן של האתרים הנרכשים.
להערכת חברת הבת GPM, העסקה תושלם במהלך הרבעון הראשון של שנת 2015.
אריק קוטלר, יו"ר ארקו החזקות, אמר היום כי "החברה ממשיכה באסטרטגיה העסקית שלה, כפי שהודיעה בעבר, ואשר לפיה נועדה לחזק את הקבוצה ולבסס את מעמדה של GPM כאחת מהחברות המובילות בתחום פעילותה. יצויין כי במועד השלמת העסקה יתווספו עוד 8 תחנות דלק וחנויות נוחות וזאת בנוסף ל-43 חנויות נוחות נוספות בארה"ב אשר עליהן דיווחה ארקו בשבוע שעבר ובסה"כ תחזיק GPM עם השלמת העסקאות האמורות בכ-650 תחנות דלק וחנויות נוחות וכ-4,000 עובדים. מחזור מכירותיה של GPM צפוי להסתכם בשנת 2015 מעל כ-2 מיליארד דולר והיא תמשיך להיות שחקן משמעותי בענף בארה"ב בכלל ובחוף המזרחי בפרט".