מעלות מודיעה היום (ג’) על הורדת הדירוג לחברת דיסקונט השקעות ("דסק"ש) מ"+BBB" ל"BBB" בתחזית דירוג יציבה, זאת לנוכח "ירידה חדה בשווי הנכסים שהובילה לעלייה במינוף", לדברי חברת הדירוג.
במעלות מציינים כי שווי תיק ההשקעות של החברה ירד בכ-23% מאז ה-1 לספטמבר 2014 כתוצאה מירידה חדה בשווי הבורסאי של החברות המוחזקות וכן עקב ירידה תלולה בשערוך האופציה על מניות "אדמה". בעקבות הירידה בשווי הפורטפוליו, חלה עליה בשיעור המינוף של החברה לכ-%loan to value ) 83), והיא חורגת מרמת המינוף שקבעו בחברת הדירוג כתואמת את הדירוג הקודם (כ-70%), וזאת בהתאם לאמור בתחזית הדירוג האחרונה שפורסמה ב-10 למרץ 2014.
במעלות סבורים כי בעוד שפרופיל הנזילות של החברה הוא "הולם", ומתבסס על יתרות מזומנים משמעותיות המספיקות לשירות החוב בשנתיים הבאות, יכולת החברה לבצע מימון מחדש (refinance) של התחייבויותיה נחלשה בטווח הבינוני והארוך.
לדברי האנליסטים, "תחזית הדירוג היציבה משקפת את העובדה כי בידי החברה יתרות מזומנים מהותיות אשר מקנות לה מרווח נשימה מסוים לעליה פוטנציאלית בשווי נכסיה. עם זאת, עקב רמת המינוף הגבוהה מאד, נפעל להוריד את הדירוג אם שווי הנכסים ימשיך לרדת והחברה לא תנקוט בצעדים מיידים להורדת המינוף", הוסיפו במעלות.