עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, הבהיר הבוקר (ב’) כי "הגם שאיגוד לשכות המסחר תומך בהעלאת שכר המינימום בצורה מדורגת ומתונה, העלאת שכר המינימום כצעד בפני עצמו, ללא יצירת תנאים נלווים שיאפשרו למגזר העסקי לספוג עלות נוספת זו, יהיה מהלך לא אחראי ומסוכן שיגרום לסגירתם של עשרות אלפי עסקים קטנים ויפגע קשות גם בעסקים גדולים".
לין ציין כי קיימת עליית מדרגה משמעותית בכמות העסקים הקטנים שנסגרים מדי שנה. לעומת ממוצע של 37,000 עסקים בתחילת העשור הנוכחי, עלינו לרמה של 42,000 עסקים בשנה החולפת. לדברי לין, סגירתם של עסקים רבים הינה תוצאה ישירה של ההכבדות הבלתי פוסקות המוטלות ללא הרף על גב המגזר העסקי.
לין הדגיש כי התנאים המשלימים שיאפשרו העלאת שכר מינימום מחייבים: שינוי בחוק של הגדרת שכר המינימום, אשר ימנע העלאת שכר אוטומטית לאלה המצויים ברמות הכנסה גבוהות; הורדה דרסטית בתעריפי החשמל; הקפאת העלאות מס הארנונה על המגזר העסקי ומתן אפשרות לרשויות מקומיות המעוניינות בכך להפחית את מס הארנונה; גמישות בשעות עבודה נוספות. חישוב על בסיס שבועי או חודשי, כך שהמניין לא יעשה על בסיס יומי; בלימת עלויות נוספות שיושתו על המגזר העסקי בתקופת העלאת שכר המינימום; כל תוספת ימי המחלה לעובד יהיו מכאן ואילך במימון המוסד לביטוח לאומי.
"יצירת תנאים אלה, בשילוב עם העלאת שכר המינימום, תמנע הרס של עשרות אלפי עסקים נוספים", סיכם לין.