המשקיעים מגדילים את הסיכון: ל-10 הקרנות המסורתיות שרשמו את הגיוסים הגבוהים ביותר בחודש נובמבר יש חשיפה למט"ח, ול-8 מתוכן יש חשיפה מנייתית. כך עולה מסיכום חודש נובמבר- קרנות הנאמנות המגייסות והמדממות, שמפרסם בית ההשקעות מיטב דש.

 

מהנתונים עולה כי במקום ה-1 בגיוסים בחודש נובמבר 2014 הקרן "אקסלנס (A1) 95-5 " עם גיוס של כ-310 מיליון ₪. ומנגד, הקרן הפודה ביותר נובמבר היא "פסגות (00) מטרה תחליף לפקדון בריבית בנק ישראל" עם פדיון של כ-530 מיליון ₪.

 

כ-1 מיליארד ₪ זרמו לקרנות המחקות בסיכום חודש נובמבר, זאת בהובלת קרנות מחקות על מדדי אג"ח קונצרני שגייסו כ-330 מיליון ₪ וקרנות מחקות על מדדי אג"ח כללי עם גיוסים של כ-260 מיליון ₪.

 

דמי הניהול הממוצעים החודש נותרו ללא שינוי - הגיוסים בתעשיית הקרנות בנובמבר היו בדמי-ניהול ממוצעים משוקללים של כ-0.6%-עלייה של כ-20% לעומת החודש הקודם, בעוד שהפדיונות בנובמבר היו בקרנות עם דמי-ניהול ממוצעים של כ-0.6%-עלייה של כ-20% לעומת החודש הקודם. 10 הקרנות המגייסות ביותר גייסו החודש בדמי ניהול ממוצעים משוקללים של כ-0.55%.

 

בחודש נובמבר קרן חדשה אחת הצטרפה "מועדון המיליארד": "אלומות (B2) תיק מנוהל 15%". מנגד, קרן ותיקה עזבה את המועדון היוקרתי "פסגות (00) כספית ללא נע"מ". מספר הקרנות במועדון "המיליארד" עומד על 47 קרנות המנהלות כ-96 מיליארד ₪. מחצית מ-10 הקרנות המגייסות ביותר החודש משתייכות למועדון המיליארד עם גיוס של כ-1.15 מיליארד ₪ המהווה כ-50% מסך גיוסן. 15 קרנות מתוך 47 הן קרנות כספיות המנהלות כ-43.3 מיליארד ₪.

 

בסיכום חודשי, כ-60% מהקרנות רשמו פדיונות, כ-4.5% מ-747 הקרנות שסיכמו את החודש עם פדיונות, איבדו למעלה מ-50 מיליון ₪ כ"א.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש