החברה עמדה בתחזיותיה השליליות הכנסותיה ברבעון השני היו נמוכות מאלו של הרבעון הראשון והן הסתכמו ב- 49.0 מיליון דולר. ההפסד החשבונאי של החברה הסתכם ב-10.6 מיליון דולר, והוא כולל בתוכו 3.6 מיליון דולר שהופרשו בגין סיום העסקת עובדים בתוכנית הרה ארגון האחרונה. ההפסד על בסיס מתוקן (Non-Gaap) ללא הוצאות חד-פעמיות עמד על כ-6.7 מיליון דולר (0.11- דולר למניה).


 משלוחי ציוד ה-WiMAX עמדו על 57.7 מיליון דולר ועלו ב-20.6% ביחס לרבעון הקודם. משלוחי הציוד עלו כתוצאה מהרחבת רשתות קיימות ו-2 לקוחות חדשים אשר הזמינו ציוד בסך 1 מיליון דולר.



 החברה הפעילה במהלך הרבעון השני תוכנית רה-ארגון, הרביעית במספר בשנה האחרונה במסגרתה פיטרה כ- 20% מכוח האדם – מטרת הקיצוץ הייתה לחסוך למעלה מ-30 מיליון דולר מההוצאות השנתיות. התוכנית אמורה לבוא לידי ביטוי במלואה ברבעון הבא. על פי דברי החברה התוכנית תאפשר מעבר לרווח מהכנסות בסך 52 מיליון דולר לרבעון.


החברה ממשיכה לגלות אופטימיות באשר למחצית השנייה של 2010 – החברה מצפה כי המשלוחים ימשיכו להשתפר בהדרגה, אולם לא סיפקה הנחיות לרבעון הבא ולשנה מאחר ולטענתה תזמון ההכרה בהכנסות של המשלוחים לא ידוע.


יתרות המזומנים של החברה ירדו לרמת שפל של 91 מיליון דולר - המזומנים ששימשו לפעילות השוטפת הסתכמו ב- 8.3 מיליון דולר. ברבעון המקביל אשתקד, יתרת המזומנים הסתכמה ב- 132 מיליון דולר. יתרות המזומנים יורדות בקצב מהיר למעלה משנה וחצי.


לסיכום, אלווריון עדיין נמצאת בתקופה של רמת אי וודאות גבוהה והאטה במחזור עסקיה. להערכתנו, החברה עומדת לעבור לצמיחה במכירות במחצית השנייה של שנת 2010, כתוצאה מעליה קלה במשלוחי הציוד. ספק אם מכירות אלו יבואו לידי ביטוי בשורה התחתונה כתוצאה משחיקה מהותית בשולי הרווח הגולמי. אנו סבורים כי מחיר המניה מגלם צפי לתזרים תיפעולי חיובי, בעוד שבפועל התזרים שלילי ועדין לא שינה את כיוונו.


אנו מותירים את המלצתנו למניית החברה ב’תשואת חסר’ ומפחיתים את מחיר היעד ל-2 דולר למניה ושווי חברה של 124 מיליון דולר.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש