"אנו מעלים את מחיר היעד למניית אלביט מערכות ל- 250 ש"ח, ואת ההמלצה ל’תשואת יתר’. במהלך 12 החודשים האחרונים רשמה אלביט תשואה של 7% ביחס לתשואה של 9% שהציג המעוף, ו-26% שרשמה קבוצת ההשוואה - המורכבת בעיקר ממובילות התעשייה בצפון אמריקה". כך עולה מעיקרי העדכון של אלה פריד, אנליסטית בכירה בלאומי שוקי הון, למניית אלביט מערכות.
לדברי פריד, "שוויה הפונדמנטלי של אלביט גבוה להערכתנו בכ-10% ממחיר השוק, הן על בסיס מודל תזרים המזומנים והן על סמך גישת השוק. הפערים בתמחור בין אלביט לקבוצת ההשוואה אמנם עמוקים יותר, אך כך גם פערי היעילות והגודל. אלביט עדיין נסחרת במכפיל של 7.1 EV/EBITDA X , בהשוואה למכפיל ממוצע של9.6 X של קבוצת ההשוואה. הפער במכפילים החזויים ל- 2015 גדול אף יותר.
"המכפיל החזוי שלנו עומד על 6.7, ואילו המכפיל החזוי הממוצע לקבוצת ההשוואה נאמד ב-8.7. מנגד, ב-2015 יצטמצם להערכתנו הפער בשולי ה-EBITDA. יתרמו לכך השפעת ההתייעלות, שער החליפין, וגידול צפוי בהזמנות, במחצית הראשונה של השנה. נציין, כי על-פי תוכנית ההפרטות, בשנת 2015 הבאה צפויה הפרטת תעש, וייתכן שגם אלביט מערכות תגלה עניין ברכישת חלקים מחברה זו.
לסיכום, בלאומי שוקי הון מעלים את ההמלצה ואת מחיר היעד לאלביט מערכות, בעיקר בשל התחזקות הדולר ותרומת ההתייעלות לכושר התחרות. להערכתם, ההזמנות מצה"ל בעקבות "צוק איתן" יגיעו במחצית הראשונה של השנה ויבואו לידי ביטוי בנתוני הצבר של סוף הרבעון השני.