פסגות: אתמול פרסמה בזק את תוצאות הרבעון השני. התועלות הנובעות מהרשת החדשה של פלאפון וה NGN בשילוב ההתייעלות המתמשכת שמבצעת הנהלת החברה ממשיכות לעקוף את ציפיותינו ואל מול הכנסות בהתאם להערכותינו המוקדמות או אף מעט נמוכות מהן בפלאפון, ב ADSL ובבזק בינלאומי, תחזיות הרווח שוב נותרו מאחור. בנטרול רווח חד פעמי בהיקף של 57 מ’ ₪ ובנטרול וואללה מציגה הקבוצה רווח תפעולי של 929 מ’ ₪, שיעור של 31.1% מההכנסות מול צפי לרווח של 896 מ’ ₪ ושיעור של 30.1%. שיעור ה EBITDA בנטרול הרווח החד פעמי ובנטרול וואללה ברבעון הסתכם ב 42.8% מול צפי ל 41.7%. ברמת הרווח הנקי, תרומת ההכנסה החד פעמית בעקבות איחוד לראשונה של וואללה קוזזה ככל הנראה ע"י ההפרשה שביצעה יס בעקבות הפסיקה לטובת אקו"ם בבוררות מול הוט וע"י עלייה חדה בהוצאות המימון של יס בעקבות המדד הגבוה יחסית שנרשם ברבעון השני (מדד ידוע של 1.4%).


תוצאות בזק שבות ומחישות את היתרון המובנה הקיים בה לעומת חברות התקשורת האחרות. היתרון כולל מספר מרכיבים:

נקודת מוצא נוחה פחות כאשר ההתקדמות הטכנולוגית של בזק מתבטאת בהתייעלות מתמשכת המפצה על ההשפעות הרגולטוריות ועל השחיקה בפעילות הנייחת.

האיזון המובנה בפעילות החברה מאפשר קיזוז השפעות בין החברות הבנות. 

לצד האיומים הרגולטוריים קיים פוטנציאל משמעותי להקלות רגולטוריות ובראשן הקלה בהפרדה המבנית וביטול הפיקוח התעריפי.
בעקבות התוצאות וכנס המשקיעים, בו הושם דגש על יכולת ההתמודדות של החברה אל מול האיומים, אנו בהחלט חשים בנוח לחזור על המלצת קנייה במחיר יעד של 10.3 ₪.

*** מובהר ומודגש כי האמור בסקירה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. בפרסום המידע בסקירה זו אין משום המלצה או חוות דעת בקשר לביצוע כל עסקה או השקעה בניירות ערך, לרבות רכישה ו/או מכירה של ניירות ערך. יודגש כי לגבי כל מידע מכל סוג המופיע בסקירה – על כל אדם לבצע בדיקה ואימות נוספים, תוך התחשבות בנתונים ובצרכים המיוחדים שלו. יצוין כי במידע עלולות ליפול טעויות וכן עשויים לחול לגביו שינויי שוק ו/או שינויים אחרים, וכי אף עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות והניתוחים המופיעים למצב בפועל. אשר על כן, קבלת החלטה כלשהי על סמך נתון, דעה, חוות דעת, תחזית או ניתוח המופיע במסגרת הסקירה - הינו על אחריות הקורא בלבד.

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש