קרדן אן.וי ממשיכה להוציא לפועל את תוכנית מימוש הנכסים שלה, כחלק מהמהלכים שהיא נוקטת על מנת לעמוד בהתחייבויותיה. חברת האחזקות הודיעה היום כי החברה הנכדה קרדן לנד צ’יינה (KLC) חתמה על הסכם למכירת כל החזקותיה (50%) בחברה המחזיקה בקניון "גלריה צ’נגדו" בסין לשותפתה בחברה, BR Spicy (B.V.I) Ltd, תמורת כ-555 מליון יואן (כ 72.6 מליון אירו).

 

התמורה נטו ל KLC , לאחר הוצאות ומסים, תסתכם בכ-65 מיליון אירו, מתוך סכום זה יועברו לקרדן אן.וי לפחות 30 מיליון אירו אשר ישמשו את קרדן אן.וי להחזר חוב לבנק דיסקונט, שעליה לפרוע בסוף החודש הקרוב.

 

קרדן אן.וי צפויה לרשום רווח נקי לאחר הפרשות למיסים של כ-13 מיליון אירו בעקבות העסקה. השלמת העסקה צפויה עד סוף 2014 והיא כפופה למספר תנאים מתלים. במקרה של אי השלמת העסקה עד למועד שהוסכם בשל הפרה מהותית של הרוכשת, תחויב זו לפצות את KLC ב-8 מיליון דולר.

 

KLC הקימה את קניון גלריה צ’נגדו בהשקעה של כ 78 מיליון אירו. הקניון נפתח בנובמבר 2010 ורשם הצלחה גדולה, תחת בעלותה המלאה של קרדן ותחת ניהולה. ההצלחה של הקניון זיכתה אותו במגוון פרסים מאז פתיחתו והובילה למכירת 50% מהחזקותיה של KLC בקניון לרוכשת באוגוסט 2011 לפי שווי של 118 מליון אירו, כשנה לאחר פתיחתו.

 

הקניון, הכולל כ- 54 אלף מ"ר ברוטו מתוכם כ 35 אלף מ"ר של שטחי מסחר להשכרה, מושכר בתפוסה מלאה, ובין השאר שוכרות בו חנויות חברות בינלאומיות ידועות כגון זארה, מנגו, H&M, Sephora, Uniqlo ועוד. ה-NOI (ההכנסות נטו מדמי שכירות) של הקניון בשנת 2013 עמדו על כ 6.8 מליון אירו ובתשעת החודשים הראשונים של 2014 הסתכמו ב 5.66 מליון אירו.

 

העסקה משקפת שווי של כ-164 מיליון אירו (כ-1.23 מליארד יואן) לקניון גלריה צ’נגדו. על פי ההסכם, KLC תמשיך לנהל עבור הרוכשת את הנכס גם לאחר מכירת החזקותיה בו.

 

אלון שלנק, יו"ר KLC :"מכירת הקניון בצ’נגדו ארבע שנים מפתיחתו מסיימת פרק מוצלח במיוחד של קרדן בסין, במסגרתו הקמנו קניון מערבי ראשון בעיר הבירה של מחוז סצ’ואן. הקניון הפך להצלחה גדולה, שממשיכה למרות התחרות העזה שקיימת בעיר. העובדה שקרן ההשקעות, השותפה עמנו בקניון, ביקשה כי נמשיך לנהל את הקניון מלמדת על האמון הרב ביכולותינו בשוק זה בסין. בימים אלה כעת אנו ממוקדים בפרוייקט הדגל שלנו בסין, אירופארק דליאן, בו יפתח עוד מספר חודשים קניון הכפול בגודלו ואנו מאמינים כי ביכולתו להיות מוצלח לפחות כמו הקניון שזה עתה מכרנו".

 

שוקי אורן, מנכ"ל קרדן אן.וי, אמר: "העסקה משלימה שלב נוסף בתוכנית מימוש הנכסים שלנו, והיא מאפשרת לחברה להמשיך לעמוד בהתחייבויותיה, כפי שעשתה עד היום. ההצלחה של קניון צ’נגדו אפשרה לממש את הנכס במחיר שהושג והיא ממחישה את היכולות הניהוליות והיזמיות הקיימות בקבוצה בכלל, ובחברות התפעוליות בפרט.
כפי שדיווחנו, לצד המשך מימוש הנכסים, אנו פועלים כל העת לשפר את הרווחיות של החברות התפעוליות, וצעדים אלה נושאים פירות מזה מספר רבעונים".

 

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש