"נראה כי שוק המניות האמריקני ימשיך להיות אפיק השקעה אטרקטיבי ממספר רב של סיבות: רווחיות החברות, חוזקו של הדולר, הריביות והתשואות הנמוכות, היעדר אלטרנטיבות ועודפי הנזילות, שיפור בצמיחה ובצריכה", כך מעריכה רינת אשכנזי מאקסלנס קסם בתחזית לשוק המניות האמריקני ב-2015. לדברי אשכנזי, "הסיכון טמון בתגובה מהירה מהצפוי להעלאת הריבית - הן בשוק האג"ח והן בשוק המניות - וכן בצמיחה האיטית בשאר העולם שעלולה להעיב על כלכלת ארה"ב, במיקרו ובמאקרו".
אשכנזי מציינת כי כלכלת ארה"ב מהווה פאזל מרתק עבור המשקיעים בשוק ההון: "מחד, שיעורי הריבית והתשואה נשארים ברמה נמוכה לאורך זמן וציפיות האינפלציה מסרבות לעלות, על אף ההזרמות המסיביות של הפד. מחירי הסחורות נמצאים בקיפאון ושיעור החיסכון של משקי הבית עלה, כאשר במקביל השכר הריאלי לא עולה ועליית מחירי הדירות התמתנה - על אף תנאי האשראי הנוחים וירידת שיעורי האבטלה. מאידך, שוק המניות שובר שיאים חדשים, שיעור האבטלה כבר ירד ל-5.8%- ומתקרב לשיעור האבטלה הניטראלי, צמיחת התמ"ג תופסת תאוצה - אם כי הרבעון האחרון צפוי להיות חלש יותר - סקרי עסקים וצרכנים מצביעים על אופטימיות, החברות מגדילות רווחים ושולי הרווח זינקו לשיאים היסטוריים. החברות מלאות במזומנים ומשתמשות בהם לצרכי רכישות עצמיות, למיזוגים ולרכישות".
לגבי אג"ח ארה"ב, מציינים באקסלנס כי על רקע התחזקות הדולר מול השקל והיעדר אלטרנטיבות בשוק המקומי, השקעה באג"ח חברות של ארה"ב הפכה להיות אטרקטיבית בתקופה האחרונה. "אפיק זה מהווה הזדמנות לפיזור תיק האג"ח ומבטיח תשואה פנימית נאה ביחס למקבילו בארץ. ה’ספרדים’ (פערי תשואה בין אג"ח חברות לאג"ח ממשלה בטווחים המקבילים) בדירוגי השקעה מתאפיינים בתנודתיות נמוכה יחסית, אם כי עלו מעט בשנה האחרונה", הוסיפו.
אשכנזי מדגישה כי סקטור הפיננסים בולט בתקופה של העלאת ריבית. לדבריה, לכשיבוא המפנה באג"ח, סקטור זה בארה"ב יפגע פחות מהאחרים ולכן נכנס לרשימת המועדפים בעולם של עליית תשואות. כתמונת ראי, התשתיות, המזון והטלקום עלולים להיפגע יותר מאחרים.
עוד צופים באקסלנס כי סקטור הטכנולוגיה ימשיך ליהנות מרוח גבית גם ב-2015, בעיקר נוכח הגידול המהיר ברווחים - כ-9% לעומת כ-5% ב-S&P 500. שולי הרווח בסקטור כמעט כפולים ביחס לשאר הענפים – 17% לעומת 9.1% במדד S&P 500. לדברי אשכנזי, ענף הטכנולוגיה מהווה כ-20% מהמדד, ומוביל בפעילות ה- Buyback ובחלוקת הדיבידנד.