אנרג’יקס חתמה על הסכם מימון מחדש עתידי בהיקף של 290 מיליון ש"ח, המיועד בין היתר להחלפת מימון ההקמה הקיים לפרויקט "נאות חובב".

 

חברת הביטוח הפניקס תעמיד 180 מיליון ש"ח ואנרג’יקס תעמיד 110 מיליון ש"ח, ההלוואה תועמד לחברת בת בבעלות מלאה של אנרג’יקס. להפניקס ניתנה אופציה ל-45 ימים מיום החתימה על ההסכם, להעמיד הלוואה בסך 110 מיליון ש"ח במקום אנרג’יקס או למצוא גורם מממן אחר שיעמיד הלוואה זו לחברת הפרויקט. מדובר באחד מהסכמי המימון היחידים שבהם גוף מוסדי מעמיד הלוואה ללא שותפות עם אחד מהבנקים, ובהסכם הראשון בו גוף מוסדי הוא האחראי על ארגון ההסכם מתחילתו ועד סופו.

 

"נאות חובב" הינו פרויקט פוטו-וולטאי בהספק של 37.5MWp שהקמתו הסתיימה (טרם השלמת בדיקות) וקיים עבורו מימון הקמה בהיקף של עד 50 מיליון אירו. היקף ההשקעה של חברת הפרויקט הינו כ-370 מיליון ש"ח (כולל בין היתר הוצאות מימון וקרנות החזר חוב וכן תשלום חד פעמי בגין שכירות הקרקע ל-20 שנה). ההכנסה השנתית החזויה הינה כ-42 מיליון ש"ח כאשר עלויות התפעול השנתיות החזויות הינן כ-5-6 מיליון ש"ח. העבודות להקמת הפרויקט נסתיימו והחברה פועלת במרץ לקבלת האישורים הרגולטוריים הנדרשים להפעלה מסחרית של הפרויקט, לרבות קבלת רישיון ייצור קבוע.

 

המימון בפועל יתקבל לאחר חלוף חודש לפחות ממועד הפעלתו המסחרית של הפרויקט וחיבורו לרשת החשמל, ובכפוף לעמידתה של חברת הפרויקט בתנאים המקדימים לביצוע המשיכה.

 

המימון מחדש הינו בתנאים המקובלים לעסקאות Project Finance ומובטח בחברת הפרויקט ונכסיה, על בסיס Non-Recourse, למעט התחייבויות שלקחה על עצמה החברה בכובעה כבעלת מניות בחברת הפרויקט.

 

ההלוואה תועמד ותוחזר (בתשלומים רבעוניים) על פני תקופה של 18 שנים ממועד חיבור הפרויקט לרשת החשמל, בריבית צמודת אג"ח מדינה בתוספת מרווח של 2.45%, אך לא פחות משיעור ריבית של 3.20%. במידה וההלוואה תימשך לפני ה- 1.7.15, שיעור הריבית יחושב לפי האמור לעיל אך יעמוד על לא יותר מ-3.5%, צמוד למדד המחירים לצרכן. כמקובל, ההלוואה מובטחת בשעבודים ובהתניות פיננסיות.

 

לדברי חנה הולנדר, סמנכ"ל, מנהלת מערך המימון בהפניקס: "מדובר באחת מהעסקאות הראשונות שנעשות בארץ בהן גוף מוסדי מעמיד הלוואה בסדר גודל כזה ללא ליווי של בנק מוביל. וכן, יצויין כי זו הפעם הראשונה שגוף מוסדי משמש כמארגן ללא בנק, כאשר הגוף המוסדי בנה את הסכם המימון, את מהותו ואופן המימון מתחילתו ועד סופו וזאת לאחר בדיקת נאותות וניהול משא ומתן. עסקה זו מצוינת עבור העמיתים ומקנה מרווח גבוה יותר מזה שניתן להשיג בשוק הסחיר לסיכון דומה. העסקה מצטרפת לשורה ארוכה של עסקאות פיננסיות שעורכת החברה כחלק ממדיניות ההשקעות שלה".

 

אסי לוינגר, מנכ"ל אנרג’יקס מסר: "נאות חובב הינו פרויקט הדגל של אנרג’יקס, לפחות לעת הזו. אני שמח על סגירת המימון להחלפת המימון הקיים עם גוף מכובד וראוי כמו הפניקס. לצורך השלמת המימון החלופי העמדנו כ- 110 מיליון ש"ח הלוואה. למעשה אנו מנצלים את גמישותנו הפיננסית ואת איתנותנו באופן יעיל. עד עתה נהנה הפרויקט ממימון הקמה מדויטשה בנק שהינו גוף מקצועי ומוביל שליווה אותנו בהצלחה מתחילת הדרך. אני שמח על שיתוף הפעולה עם הפניקס וכולי תקווה כי זוהי התחלה של שיתוף פעולה עתידי נרחב".

תגובות לכתבה

הוסיפו תגובה

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר את תנאי השימוש