פוקס מדווחת הבוקר (א’) כי ביום חמישי האחרון נחתם הסכם למתן זיכיון לא בלעדי בין החברה לבין Nike Israel Limited, לפיו העניקה NIKE לחברה זיכיון להקמת רשת חנויות בישראל לממכר פריטי הנעלת ספורט וביגוד ספורט של המותג.
בהתאם להסכם, החברה תקים ותפעיל רשת חנויות לממכר המותג בישראל. קצב פריסת רשת החנויות יהיה בהתאם לתוכנית העסקית ולצרכי השוק המקומי. בחנויות NIKE יימכרו אך ורק מוצרים המיוצרים על ידי NIKE או מי מטעמה. החברה תרכוש פריטי הנעלת ספורט, ביגוד ספורט ואביזרים מ-NIKE ו/או מיצרנים מורשים מטעמה ותמכור אותם במכירה קמעונאית ברשת חנויות NIKE בישראל.
תוקף ההסכם הוא ממועד חתימתו, כאשר תקופת הזיכיון הינה למשך שבע שנים. בנוסף, עבור כל חנות שתפתח החברה תינתן תקופת זיכיון של עד שבע שנים החל ממועד אישור פתיחתה על ידי NIKE.
NIKE היא חברת בת של חברת Nike Inc האמריקאית. Nike Inc הינה חברה בינלאומית שנוסדה בשנת 1964 ועוסקת בעיצוב, ייצור, שיווק ומכירה של פריטי הנעלה, לבוש, ציוד ואביזרי ספורט. המותג NIKE נמכר מחוץ לארה"ב הן באופן עצמאי והן באמצעות זכיינים מובילים והפעילות הכוללת שלו מעסיקה למעלה מ-48 אלף עובדים ברחבי העולם. .Nike Inc נסחרת בבורסת ניו יורק (תחת הסימול: NKE) ושוויה כ-84 מיליארד דולר. מחזור המכירות השנתי של Nike Inc עומד על כ-29 מיליארד דולר ארה"ב.
המותג הוא אחד ממותגי הספורט המובילים בארה"ב ובעולם. קהל היעד מגוון וכולל גברים נשים וילדים מכל הגילאים ומציע פריטי הנעלה, ביגוד ואביזרי ספורט אופנתיים ובאיכות גבוהה.